Αποστολέας Θέμα: Asus Eee PC 4G  (Αναγνώστηκε 950 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
Asus Eee PC 4G
« στις: Νοέμβριος 30, 2007, 11:38:19 πμ »
Το κοιτάω από όλες τις πλευρές, διαβάζω και κάποια review στο διαδίκτυο όλο διθυράμβους και το λιμπίζομαι...Το μόνο κακό που βρήκα είναι η άνιση τιμολόγηση μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης. Σχεδόν 400$ στην Αμερική και περίπου 400 € στην Ελλάδα το φτηνότερο που μπόρεσα να βρω...για πείτε καμιά γνώμη...

http://www.asus.com/products.aspx?l1=24&l2=0&l3=0&l4=0&model=1907&modelmenu=1

http://www.myubuntu.gr/index.php/2007/11/29/asus-eee-pc/

Αποσυνδεδεμένος dipodo

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Κουνούπι
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Asus Eee PC 4G
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 17:45:12 μμ »
Αποψη μου..... ή περιμένεις το "laptop των 100$", το οποίο θα είναι και για κάποιον "ευγενή" σκοπό, ή δίνεις 100 ευρώ παραπάνω και παίρνεις ένα laptop-laptop....

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 20:07:39 μμ »
http://www.olpc.com/

Μπορείς να το παραγγείλεις κατευθείαν...
Dreaming lets you know that reality exists

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 12:06:51 μμ »
Τελικά παρήγγειλα το eee από Αγγλία...350 ευρώπουλα με τα μεταφορικά αλλά θα μου το στείλουν μετά από την Πρωτοχρονιά...μέχρι τότε διαβάζω μερικά tutorial για το πως περνάς άλλα λειτουργικά...μάλλον για eeeXubuntu με βλέπω...(καλά θα δώσω και μια ευκαιρία στο Xandros)

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 03, 2008, 21:12:28 μμ »
Μόλις το έλαβα...αν και δεν έχω πολύ χρόνο μου έχει παρει τον περισσότερο. Είπα τελικά να κρατήσω για ένα διάστημα το αρχικό λειτουργικό του γιατί περιέχει όλες σχεδόν τις εφαρμογές που μπορεί να χρειαστείς εν κινήσει. Βέβαια αν και έβαλα ελληνικά πειράζοντας το xorg.conf λόγω της παλιάς έκδοσης της GTK οι τόνοι στον firefox δεν μπαίνουν σωστά οπότε μόλις βρω ευκαιρία θα βάλω το eeeXubuntu.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 03, 2008, 23:14:51 μμ »
Βάλε καμία photo και κάνα screenshot να το δούμε.

Αποσυνδεδεμένος petrogazz

• Συντονιστής
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
    • /home/PeTRogazZ - EnduroLinux Blog
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 04, 2008, 10:00:23 πμ »
Και πες εντυπώσεις (αυτονομία, ταχύτητα κτλ) γιατί ψήνομαι και εγώ.

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 04, 2008, 19:37:14 μμ »
Ότι διαβάζετε σε γενικές γραμμές ισχύει. Ποιο μικρό από ότι περιμένεις, η οθόνη δεν σε κουράζει ιδιαίτερα (βέβαια αν πας μετά στο κανονικό pc ζαλίζεσαι από το μέγεθος), σχετικά αθόρυβο (το ανεμιστηράκι πήρε μπρος αφού το δούλευα αρκετή ώρα και έπαιξα ένα παιχνιδάκι). Το κρατάς με άνεση στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο του θέλει μία μικρή εξάσκηση (πολύ μικρή). Το λειτουργικό που έχει πάνω είναι μια χαρά αν είσαι ένας μέσος χρήστης καθώς κάνεις γρήγορα και απλά αυτό που χρειάζεσαι. Από την άλλη, αν θέλεις να βάλεις ένα δυο πράγματα παραπάνω και να αρχίσεις να πειράζεις τις ρυθμίσεις, ε τότε νομίζω ότι πρέπει να πας σε κάτι που να μπορείς να αξιοποιήσεις πλήρως τα αποθετήρια του Debian χωρίς να φοβάσαι μην γίνει καμιά στραβή με το custom Xandros λειτουργικό του. Μάλλον υποχρεωτική και  η αγορά μιας sd κάρτας ή τέλος πάντων μία φορητή συσκευή αποθήκευσης usb (που πάνω κάτω έχουμε όλοι). Από ότι βλέπω μάλλον θα εγκαταστήσω το eeeXubuntu σε μια κάρτα sd για να δω πως παίζει πριν το βάλω οριστικά για να το συγκρίνω και το εγκατεστημένο λειτουργικό (το οποίο παρεμπιπτόντως ξεκινάει πολύ γρήγορα).
Για αυτονομία θα το τσεκάρω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν βλέπω να τα καταφέρνει  ;D.
Φωτογραφίες μόλις προλάβω !

• Συντονιστής
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 07, 2008, 23:44:12 μμ »
Ψήθηκα, θα το πάρω, αλλά λέω να το καθυστερήσω 1-2 μήνες. Ελπίζω να το δώ κιόλας κάπου για να το τσεκάρω, αν και η υπερφορητότητά του με έχει κερδίσει  ;D.
Γιάννη, αν κατέβω σύντομα Σύρο οπωσδήποτε καφεδάκι στην πλατεία να demostration (και επί την ευκαιρία Χρόνια Πολλά!!!).

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 17:15:30 μμ »
Ευχαριστώ...από ότι διαβάζω στο ADSLgr μπορεί μέχρι το Φεβρουάριο να το φέρουν τα Multirama και από Μάρτιο η αντιπροσωπεία αλλά με τέτοια ζήτηση τίποτα δεν είναι σίγουρο...πάντως σε κάποια μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορεί υπάρχει κανένα για επίδειξη....
Μετά από μερικές μέρες χρήσης ότι γράφω ποιο πάνω ισχύει...το μόνο για το οποίο δεν είμαι ικανοποιημένος, είναι η ποιότητα του πληκτρολογίου του. Δεν αναφέρομαι στο μέγεθος των πλήκτρων (είναι ικανοποιητικό και η διάταξη τους συνηθίζεται σιγά σιγά) αλλά στην αίσθηση που έχεις όταν πατάς τα πλήκτρα...είναι λίγο φτηνιάρικα και το space ειδικά αν το πατήσεις κάποιες φορές στην άκρη του δεν λειτουργεί....κατά τα άλλα μια χαρά...περιμένω να βγει η επόμενη έκδοση του eeeXubuntu και μόλις βρω λίγο χρόνο να το περάσω...

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 20:00:34 μμ »
Λοιπόν όσοι έχετε κατά νου να το αγοράσετε περιμένετε...Όχι δεν άλλαξα άποψη...αλλά από ότι φαίνεται μέσα στον επόμενο μήνα έρχεται Ελλάδα αλλά παράλληλα θα αρχίσει να κυκλοφορεί αυτό: http://www.everex.com/ το οποίο φαίνεται εξίσου ελκυστικό και θα έχει gOS.

Κατά τα άλλα, μετά από ένα μήνα χρήσης έχω να πω τα εξής:

1) Καλή αγορά
2) Όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα θα ήθελα καλύτερο πληκτρολόγιο (άντε και να κρατάει η μπαταρία λίγο παραπάνω)
3) Έχω κρατήσει το λειτουργικό που είχε πάνω...Πραγματικά δεν νομίζω ότι εν κινήσει χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα που να μην το έχει πάνω οπότε γιατί να το αλλάξω; Άλλωστε η γρήγορη εκκίνηση που επιτυγχάνεται λόγω του λειτουργικού είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του που δεν θα ήθελα να χάσω.

• Συντονιστής
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 18:12:14 μμ »
Έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ συγκρατήθηκα και δεν το παρήγγειλα ακόμα.
Μάλλον θα περιμένω πιο πολύ μέχρι να βγει το μοντέλο με την λίγο μεγαλύτερη οθόνη.

Συμφωνώ επίσης στο ότι κράτησες το default, Xandros. Από,ότι διαβάζω δουλεύει τέλεια και έχει ότι χρειάζεσαι (ελληνικά έστησες;).

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 31, 2008, 00:33:47 πμ »
Για τα ελληνικά στο eeePC κάνουμε κάποιες αλλαγές στο xorg:

ctrl-alt-t

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

Section "InputDevice"
Identifier "keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbLayout" "us,el"
Option "XkbVariant" "intl"
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
EndSection

μετά

sudo dpkg-reconfigure locales
όπου προσθετουμε τα ελληνικα el_UTF-8

Τέλος μετά από restart έχουμε ελληνικά αλλά σε αρκετές εφαρμογές (firefox,thunderbird,pigin) δεν βγάζει τονούμενα φωνήεντα (διάβαζα ότι φταίει η παλιά έκδοση του GTK). Αντίθετα στο Open Office δουλεύουν όλα κανονικά.

Γι΄ αυτό αφαιρούμε το SCIM. Ανοίγουμε κονσόλα με ctrl-alt-t
sudo apt-get remove xandros-scim

και με ένα ctrl-alt-backspace είναι όλα εντάξει.
Βέβαια δεν έχω καταφέρει να βάλω το σημαιάκι με την ένδειξη της γλώσσας...

• Συντονιστής
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 31, 2008, 16:33:43 μμ »
Έτσι, να τα έχουμε και κάπου κατεγραμμένα!