Αποστολέας Θέμα: Δύο κεραίες μια έξοδος  (Αναγνώστηκε 643 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimmy870

• Κουνούπι
  • *
Δύο κεραίες μια έξοδος
« στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 16:49:01 μμ »
Για σας παιδιά,

Εδώ και κάποιο καιρό ασχολούμαι με τα ασύρματα δίκτυα και θέλω να αντικαταστήσω μία παν-κατευθυνόμενη κεραία με δύο κατευθυνόμενες.  Το σύστημα που δουλεύω (ez3+) έχει μόνο μια έξοδος. Πώς μπορώ να προσαρμόσω δύο κεραίες σε μία έξοδος χωρίς στάσιμα;

Thank you very much (elvis)

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Δύο κεραίες μια έξοδος
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 28, 2007, 19:50:37 μμ »
Αν και θεωρητικά γίνεται με την χρήση signal splitter, δεν προτείνεται ως τακτική ειδικά σε περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε αρκετή απόσταση.

Συνήθως στα ασύρματα δίκτυα, σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποιούμε διπλό εξοπλισμό. Δύο Access Points δηλαδή, το καθένα με την δικιά του κεραία.

Επίσης στα Access Points που διαθέτουν διπλές εξόδους, πάλι δεν κάνουμε κάτι τέτοιο, δηλαδή να βάλουμε δύο κεραίες. Οι δύο κεραίες λειτουργούν μόνο σε diversity mode και έχουν νόημα μόνο για εσωτερικό χώρο.

Τι θέλεις να κάνεις, για περιέγραψε μας λίγο.

Λογικά πάντως θα χρειαστείς και δεύτερο AP για να μην έχεις προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος jimmy870

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 01:10:38 πμ »
Για σου baskin,

Η τωρινή μου κατάσταση είναι η εξής. Υπάρχουν τρία (3) LAN σε διαφορετικά σημεία και έχω σύνδεση τα τρία αυτά LAN μέσω ενός AP που έχω βάλει σε ένα ύψωμα. Συγκεκριμένα στο κάθε σημείο έχω βάλει μια κατευθυνόμενη κεραία 24 dbi με ένα ΑP σε client mode και αυτά τα clients κουμπώνουν πάνω στο απομακρυσμένο AP. Στο AP έχω βάλει μια κεραία omni που θέλω να αντικαταστήσω με τρεις κεραίες beam.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 29, 2007, 01:12:58 πμ από jimmy870 »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 12:24:12 μμ »
Γενικός να ξέρεις ότι δεν βάζουμε πολλές κεραίες σε ένα AP για λειτουργία εξωτερικού χώρου. Φαντάζομαι ότι θέλεις να βελτιώσεις το σήμα.

Πως είναι η τοπολογία σου; Μήπως βολεύει καμία sector;

Όταν λες beam ποια εννοείς; Έχεις κάποιο link;

Πάντως sector κεραίες υπάρχουν και με 120 μοίρες άνοιγμα. Αν τα τρία σημεία βρίσκονται μέσα σε αυτό το περιθώριο, θα σου κάνει δουλειά.