Cyclades Wireless Network Forum
Το μόνο τεχνολογικό forum στις Κυκλάδες
Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
. Χάσατε το
email ενεργοποίησης
;
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Σύνδεση
»
Ανάπτυξη δικτύου και projects
»
Κόμβοι δικτύου
»
Ενεργοί κόμβοι Ax,Bx,Cx
(Συντονιστής:
mihpel
) »
#45 simfun-syros
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
2
Αποστολέας
Θέμα: #45 simfun-syros (Αναγνώστηκε 1294 φορές)
simfun
Κουνούπι
#45 simfun-syros
«
στις:
Αύγουστος 25, 2008, 10:19:47 πμ »
Τελικά με το Στράτο δεν τα καταφέραμε να συναντηθούμε
. Βέβαια ήταν κι εκείνος πιεσμένος αλλά ήμουν κι εγώ απασχολημένος με το project: "Αυτονόμηση client κόμβου με τη χρήση αιολικής ενέργειας. Κατασκευή αυτοσχέδιας ανεμογεννήτριας"
Τιμής ένεκεν για το δίκτυό μας, παρουσιάζω πρώτα εδώ κάποιο υλικό και ετοιμάζω σιγά σιγά και ένα how-to.
Υπάρχουν βέβαια ακόμη κάποια θέματα στήριξης και αντοχής στους λυσσαλέους ανέμους του νησιού καθώς και επάρκειας ισχύος τα οποία δεν πρόλαβα να δω πλήρως αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.
Καταγράφηκε
mihpel
Γενικός συντονιστής
Μύγα
Φύλο:
#45 simfun-syros
«
Απάντηση #1 στις:
Αύγουστος 25, 2008, 11:32:23 πμ »
Αξιοζήλευτο το project.
Συγχαρητήρια !!!!!!
Αδημονώ για το HowTo ( Αν έχεις ξεκινήσει ανέβασε το draft
)
Όπου και αν μπορούμε να βοηθήσουμε........
Καταγράφηκε
simfun
Κουνούπι
#45 simfun-syros
«
Απάντηση #2 στις:
Αύγουστος 25, 2008, 12:11:16 μμ »
Ευχαριστώ. Για αρχή πάρτε το link στο οποίο βασίστηκα για να ξεκινήσω
http://www.thekevdog.com/projects/wind_generator/
Καταγράφηκε
pityian
Μέλος ΑΔΚΥ
Μύγα
#45 simfun-syros
«
Απάντηση #3 στις:
Αύγουστος 26, 2008, 04:57:24 πμ »
Ένα μπράβο και από μένα για την προσπάθεια !
Προβλέπω ότι το συγκεκριμένο howto θα το ακολουθήσουν αρκετά από τα μέλη των ασυρμάτων κοινοτήτων στην Ελλάδα.
Καταγράφηκε
Grumman
Μύγα
Φύλο:
#45 simfun-syros
«
Απάντηση #4 στις:
Αύγουστος 26, 2008, 14:52:27 μμ »
Μπράβο παιδιά πάντα τέτοια
Έψαχνα στο AWMN και βρήκα έναν κόμβο στην Πάτρα στο PWN ο οποίος έχει φτιάξει ηλιακό κόμβο.
Έχει βάλει φ/β στοιχεία και ένα routerboard της Mikrotik και πάιζει στα 5Km με link 802.11b 24/7 με ταχύτητα 600kb/s !!!!
Εδώ είναι το How To που έφτιαξαν τα παιδιά.
Είναι φοβεροί ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους.
Καταγράφηκε
Για να δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει
ο κόμβος Grumman #39 κάντε ένα κλίκ στο:
www.grumman.cywn
baskin
Διαχειριστής
Μπάμπουρας
Φύλο:
VoIP 5281010005
#45 simfun-syros
«
Απάντηση #5 στις:
Σεπτέμβριος 02, 2008, 01:54:25 πμ »
Μπράβο Μιχάλη (simfun)!!!!!
Μόλις επέστρεψα Σύρο (από μικρές διακοπές μετά γάμου - αν δεν το πήρατε είδηση ο petrogazz παντρεύτηκε) και είδα τις εξελίξεις.
Συγχαρητήρια και πάλι. Ενημέρωνε μας για τις εντυπώσεις από την λειτουργία του συστήματος.
(Διαχώρισα το θέμα για να μην υπάρχει σύγχυση με τον backbone κόμβο xylo(#62))
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 02, 2008, 04:34:09 πμ από baskin
»
Καταγράφηκε
simfun
Κουνούπι
Απ: #45 simfun-syros
«
Απάντηση #6 στις:
Σεπτέμβριος 03, 2008, 11:33:45 πμ »
Ευχαριστώ πολύ. Τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε κυρίως σε όλους τους ανθρώπους που υποστήριξαν το έργο και ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες (σιδεράδες, υδραυλικοί, ηλεκτρονικοί, κ.α.) Σύντομα θα κατέβω στο νησί και ελπίζω να κανονίσουμε καμμιά ταρατσάδα.
Καταγράφηκε
simfun
Κουνούπι
«
Απάντηση #7 στις:
Αύγουστος 13, 2010, 03:46:04 πμ »
Λοιπόν, μετά από πολύ καιρό να γράψω λίγα λόγια για την κατάσταση του κόμβου και τις εξελίξεις. Εξακολουθώ να είμαι client στον Cywn-xylo, αλλά ο κόμβος είναι πλήρως αυτονομημένος από τη ΔΕΗ και εξαρτώμενος πλέον από τον ήλιο και τους ανέμους. Μετά από μία καταδρομική επιχείρηση στην ταράτσα του σπιτιού μαζί με τους commandos του Δικτύου, Στράτο και Δημήτρη, καταφέραμε να σηκώσουμε τον ιστό με την ανεμογεννήτρια πριν λίγες μέρες. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες από μένα με τη Βιργινία αλλά δεν καταφέραμε πολλά. Τελικά στήθηκε, τεντώθηκαν οι αντιρρήδες στα στηρίγματα που είχε τοποθετήσει ο μαστρο-Σωτήρης (πατέρας μου), σφίξαμε τις βάσεις και η ανεμογεννήτρια των 300W άρχισε να γυρίζει.
Στο εσωτερικό ένας ελεγκτής κανονίζει τα περί φόρτισης στη μπαταρία των 12V, ενώ το σύστημα συμπληρώνεται από δύο panels συνολικά 100W με τον δικό τους ελεγκτή. Όλα παρακολουθούνται από IP camera η οποία στέλνει περιοδικά reports με τη μορφή email, από το mail server του Στράτου (ευχαριστώ και πάλι Στράτο). Τέλος υπάρχει σύστημα αυτοματισμού για το άναμμα λάμπας από μακρυά με κινητό με τη χρήση κυκλώματος το οποίο ενεργοποιεί ρελέ μόλις αντιληφθεί φως στην οθόνη του κινητού. Είναι αυτό:
http://www.apogeekits.com/remote_control_via_cell_phone.htm
και θα ήταν χρήσιμο και για reset ασυρμάτων και μη συσκευών. Ακολουθούν εικόνες από την εγκατάσταση, ενώ είναι σε εξέλιξη μετρήσεις για την αποδοτικότητα του συστήματος.
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2011, 13:02:00 μμ από simfun
»
Καταγράφηκε
baskin
Διαχειριστής
Μπάμπουρας
Φύλο:
VoIP 5281010005
«
Απάντηση #8 στις:
Αύγουστος 13, 2010, 09:45:19 πμ »
Μπράβο Μιχάλη!!! Ο μόνος πράσινος κόμβος του δικτύου.
Άντε και με ΒΒ (κάτσε να μετακομίσω
)
Πάντως η εμπειρία σου θα μας φανεί χρήσιμη στο μέλλον.
Καταγράφηκε
petrogazz
Μέλος ΑΔΚΥ
Μύγα
Φύλο:
Θα πάρω τα βουνά!
«
Απάντηση #9 στις:
Αύγουστος 14, 2010, 12:41:51 μμ »
Μπράβο ρε παιδιά, πάντα τέτοια!!!
Καταγράφηκε
/home/PeTRogazZ - EnduroLinux Blog
simfun
Κουνούπι
«
Απάντηση #10 στις:
Νοέμβριος 26, 2010, 20:29:45 μμ »
Τράβηξα ένα video μέσω του VPN του Θανάση. Πρέπει να φυσάει πολύ στη Σύρο έτσι?
Η μπαταρία παραμένει γεμάτη μέρα-νύχτα. Άντε να προχωρήσουμε και το BB.
http://www.youtube.com/watch?v=r4b7wLrzA10
Καταγράφηκε
baskin
Διαχειριστής
Μπάμπουρας
Φύλο:
VoIP 5281010005
«
Απάντηση #11 στις:
Νοέμβριος 26, 2010, 21:33:07 μμ »
Φυσάει, φυσάει.
Βρήκα feeder και έχω και ένα 60άρι πιάτο. Μόλις έχω κάρτα στα χέρια μου, θα κανονίσουμε με τον divak να στήσουμε από την πλευρά μου.
Καταγράφηκε
simfun
Κουνούπι
«
Απάντηση #12 στις:
Ιανουάριος 09, 2011, 17:10:22 μμ »
Τελικά το πρόβλημα με τη μη σύνδεση στον xylo, δεν οφειλόταν στο AP, αλλά στην κεραία η οποία μαζί με τον ιστό της βρέθηκαν γκρεμισμένα!!! Επίσης ισοπεδώθηκε ένα καπέλο καμινάδας, ενώ ξηλώθηκε......μια ολόκληρη πέργκολα-καλαμωτή η οποία παρέσυρε ότι βρήκε στο πέρασμά της!!!! Θύμα του αέρα (ή της πέργκολας) και η ανεμογεννήτρια με 2 σπασμένα φτερά, λαβωμένη ουρά και αντιρρήδες ιστού χαλαρωμένες.
Αυτήν την εικόνα μου μετέφερε ο πατέρας μου και με έβαλε σε σκέψεις αν μπορεί να σταθεί τίποτα εκεί πάνω με τον Αίολο να κάνει πάρτυ.
Πιθανόν το επόμενο ΣΚ να επισκεφτώ το νησί για αποτίμηση ζημιών και φαγοπότι.
Καταγράφηκε
baskin
Διαχειριστής
Μπάμπουρας
Φύλο:
VoIP 5281010005
«
Απάντηση #13 στις:
Ιανουάριος 11, 2011, 23:19:28 μμ »
Και το σκεφτόμουν να περάσω από τον δρόμο να ρίξω μια ματιά, αλλά δεν έκατσε να συμπέσει με κάποια διαδρομή μου.
Περισσότερο ενισχυμένη εγκατάσταση μετά από αυτό (και εμείς την έχουμε πατήσει ουκ ολίγες φορές και πάντα υπάρχει η περίπτωση να την ξαναπατήσουμε).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κατέβεις θα φάμε (στην χειρότερη θα πιούμε καφέ)!!!
Καταγράφηκε
baskin
Διαχειριστής
Μπάμπουρας
Φύλο:
VoIP 5281010005
«
Απάντηση #14 στις:
Αύγουστος 19, 2011, 21:58:19 μμ »
To νήμα του κόμβου, μεταφέρθηκε εδώ, μιας και είναι στα σκαριά η αναβάθμιση σε Backbone κόμβο.
Τα νέα από το μέτωπο είναι ότι το board (RS) του κόμβου, αναβαθμίστηκε και από ότι φαίνεται δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Μένει να ελέγξω την λειτουργία της CM9 κάρτας που θα κάνει το BB σε πραγματικές συνθήκες μιας και δεν έχω άλλη 802.11a συσκευή στο σπίτι.
Για το αρχείο. Στο board περάστηκε πρώτα ένα update της Ubiquity που αναβαθμίζει και κομμάτια που δεν έχουν να κάνουν με το firmware και ακολούθως περάστηκε νέο build του openwrt (Backfire 10.03.1-RC6).
Περισσότερα σύντομα.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
2
« προηγούμενο
επόμενο »
Cyclades Wireless Network Forum
»
Ανάπτυξη δικτύου και projects