Το εσωτερικό ασύρματο δίκτυο σου, είναι ξέχωρο εντελώς από τον κόμβο σου όσον αφορά τον εξοπλισμό. Μπορείς απλά να πάρεις ένα Access Point του εμπορίου (εγώ συνήθως για εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώ της Level1) και να συνδέσεις ασύρματα τα συστήματα του σπιτιού σου.
Εάν σκοπεύεις να βάλεις ADSL αργότερα (μόλις ελεήσει ο ΟΤΕ) μπορείς να πάρεις από τώρα έναν Wireless ADSL router. Επίσης με πολλά πακέτα ADSL (και του ΟΤΕ) δίνουν δώρο wireless ADSL router, οπότε πριν αγοράσεις κάτι τσέκαρε τι θα σου δώσουν με την ADSL.
Πάμε τώρα στο ζουμί.
Δεν χρειάζεσαι pc για να σηκώσεις ένα Access Point. Αργότερα αν ο κόμβος σου μεγαλώσει και έχεις πολλές ζεύξεις (κυρίως backbone) εκεί μπορεί να χρειαστείς pc αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις. Θα τα δούμε αυτά αργότερα.
Για αρχή θα πρέπει εσύ να προμηθευτείς μία omni κεραία (πολυκατευθυντική κεραία για την σύνδεση των πελατών), ένα καλό Access Point για εξωτερικό χώρο και τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης και τροφοδοσίας. Τα περισσότερα καλά AP για εξωτερικό χώρο διαθέτουν Power Over Ethernet πράγμα που σημαίνει ότι στην ταράτσα σου θα ανεβάσεις μόνο ένα καλώδιο δικτύου.
Ο γείτονας σου θα πρέπει να προμηθευτεί μία κατευθυντική κεραία και μία αντίστοιχη συσκευή (μπορεί και την ίδια) με το AP σου ώστε να σε στοχεύσει και να συνδεθεί ως client.
Η άλλη περίπτωση είναι να στήσεται απευθείας backbone σύνδεση μεταξύ σας στα 5GHz. Θα έχετε μεγαλύτερη απόδοση, αλλά πολλαπλάσιο κόστος ώστε να προβλεφθεί και η μελλοντική επέκταση.
Πρόταση μου είναι για αρχή να σηκώσεις όπως είπαμε εσύ ένα AP και ο γείτονας να είναι ο πρώτος σου client. Αργότερα και αφού έχετε μάθει κάποια πράγματα, αναβαθμίζεται την σύνδεση σε backbone. Να ξέρεις ότι ο εξοπλισμός ποτέ δεν πάει χαμένος. Το AP σου μπορεί αργότερα να εξυπηρετεί άλλους πελάτες και ο γείτονας να δώσει την κεραία του (που δεν θα κάνει πλέον για backbone) σε άλλον πελάτη του AP σου (ή του δικού του αν έχει σηκώσει).
Για συγκεκριμένο εξοπλισμό στείλε μου pm (μην κατηγορηθούμε για διαφήμιση

). Για άλλες ερωτήσεις εδώ.