Αποστολέας Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για ανάπτυξη στις Κυκλάδες  (Αναγνώστηκε 2196 φορές)

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
Δήλωση ενδιαφέροντος για ανάπτυξη στις Κυκλάδες
« στις: Ιανουάριος 29, 2009, 16:26:49 μμ »
Καλημέρα σας παραθέτω ποστ που έκανα στο φορουμ του awmn και με προώθησαν εδώ! Ζω στη Σύρο είμαι φοιτητής και ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στους πειραματισμούς σας. Με ενημέρωσαν οτι υπάρχει ενεργή κοινότητα στις κυκλάδες.

Παράθεση
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Διαβάζοντας εδώ και μερικές βδομάδες διάφορα ποστ του φόρουμ αποφάσισα να γραφτώ και να δηλώσω το ενδιαφέρον μου για την δημιουργία ενός κόμβου. Είμαι φοιτητής στη Σύρο και δυστυχώς η τοποθεσία της πόλης εμποδίζει την οπτική επαφή με την Αττική (μεσολαβεί βουνό) και επομένος κρίνεται αδύνατη η επίτευξη λινκ. Παρόλα αυτά είμαι διατεθιμένος αν κάποιος απ' την ανατολική πλευρά (δλδ εντός της πόλης / μύκονο / τήνο) ενδιαφέρεται να πειραματιστεί ας επικοινωνήσει μαζί μου. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει εδώ και καιρό ένα λινκ συρος-τήνος.
Επίσης θα μου άρεσε να πειραματιστώ καποια στιγμή αν μπορέσω με κάποιο λαπτοπ και κάποια κατευθυντική κεραία να δοκιμάσω τυχόν επικοινωνία από το ψηλότερο σημείο της σύρου με κάποια ΑP στην αττική.

Μένω στην περιοχή του Βράχου πάνω απ το νοσοκομείο και έχω θέα σχεδόν όλη την Ερμούπολη εκτός από τη περιοχή κοντά στη Λαλακιά καθώς επίσης μέρος της Μυκόνου και της Τήνου. Θα καταχωρήσω σε λίγο κόμβο στη βάση δεδομένων της wind.
Λοιπόν αυτά προς το παρόν... περιμένω απαντήσεις. :D
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Δήλωση ενδιαφέροντος για ανάπτυξη στις Κυκλάδες
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 16:31:07 μμ »
Καλώς ήρθες!!!!

Για αρχή θα σου πρότεινα να δεις με ποιον υπάρχοντα κόμβο έχεις οπτική επαφή και να ξεκινήσεις την διαδικασία σύνδεσης σαν client. Για εξοπλισμό και τεχνικά θέματα μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Σου προτείνω να γίνεις απλός client γιατί από την μία το κόστος ενός κανονικού κόμβου είναι αρκετά μεγάλο και από την άλλη δεν προτείνουμε τη εγκατάσταση backbone κόμβων σε μη ιδιόκτητα σημεία, εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης του εξοπλισμού.

Ξεκίνα και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 29, 2009, 17:47:53 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 16:56:48 μμ »
Λοιπόν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Σας παραθέτω την καταχώρηση του (μελλοντικού!) κόμβου μου  http://wind.awmn.net/?page=nodes&node=16321.
Πιθανή οπτική επαφή με:
  • paris_syros (#15788)
  • kernel-port (#9511)
  • pityian (#10081)
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 17:44:09 μμ »
Κάνε καταχώρηση στο δικό μας wind (http://cywn.dyndns.org/wind).

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 18:26:32 μμ »
node#122 http://cywn.dyndns.org/wind/?page=nodes&node=122

Με μια πρώτη ματιά, η καλύτερη λύση είναι να συνδεθείς στον paris(#104) με δεύτερη επιλογή τον pityian(#28). Αν έχεις την δυνατότητα τσέκαρε αν υπάρχει οπτική επαφή με τον paris.

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 19:17:10 μμ »
Λοιπόν εκ πρώτης όψεως οπτική επαφή έχω και με τους δύο. Με τον paris έχω απ την ταράτσα και με τον pityian απ' το μπαλκόνι. Αυριο πρωί με το φως θα τσεκάρω αν βλέπω και τον παρις απ το μπαλκόνι μου γιατί η ταράτσα λόγω απόστασης θα δυσκολέψει τα πράγματα...
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 29, 2009, 19:50:49 μμ »
Να έχεις υπόψιν σου ότι η απόσταση σου με τον paris είναι η μισή σε σχέση με το pityian. Επίσης προς τον paris θα είναι πιο καθαρό και το φάσμα. Τέλος δεν έχει κανέναν πελάτη και διαθέτει καλύτερο access point.

Η πρόταση μου είναι paris και μόνο σε περίπτωση σημαντικού προβλήματος τοποθέτησης του εξοπλισμού στην ταράτσα να επιλέξεις τον pityian.

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 17:34:34 μμ »
Καλησπέρα. Λοιπόν σήμερα το πρωί είδα οτι με τον παρις δεν υπάρχει οπτική επαφή απ' το μπαλκόνι μου παρά μόνο απ την ταράτσα.
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 18:31:40 μμ »
Καλησπέρα. Λοιπόν σήμερα το πρωί είδα οτι με τον παρις δεν υπάρχει οπτική επαφή απ' το μπαλκόνι μου παρά μόνο απ την ταράτσα.

Έχεις κάποιο πρόβλημα να στήσεις τον εξοπλισμό στην ταράτσα; Και στο μπαλκόνι να στήσεις, θα πρέπει να βάλεις έναν ιστό για την κεραία και ένα κουτί για το access point. Το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του ethernet καλωδίου που θα χρειαστείς για να συνδέσεις το AP και να του δώσεις ρεύμα με POE (power over ethernet).

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 22:33:13 μμ »
Εγώ κανένα πρόβλημα δεν έχω απλά η σπιτονοικοκυρά μου δεν θα χαρεί ιδιαίτερα αμα σηκώσω 2η κεραία πάνω απ το κεφάλι της!! (ήδη της έχω πει να βάλω μια vhf)   Προς αποφυγη γκρίνιας!
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2009, 13:09:05 μμ »
Εγώ κανένα πρόβλημα δεν έχω απλά η σπιτονοικοκυρά μου δεν θα χαρεί ιδιαίτερα αμα σηκώσω 2η κεραία πάνω απ το κεφάλι της!! (ήδη της έχω πει να βάλω μια vhf)   Προς αποφυγη γκρίνιας!

Βλέποντας και κάνοντας τότε, ξεκινάς από μπαλκόνι και εάν δεν έχεις αποτέλεσμα, προχωράς στην ταράτσα.

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 00:03:46 πμ »
Λοιπόν την τετάρτη θα κατέβω αθήνα για μια βδομάδα περίπου και θα είναι μια καλή ευκαιρεία να αγοράσω κεραία. Έχω ενα spare ΑP (levelone WAP-0009) που υποστιρίζει POE λογικά πρέπει να μου κάνει...
node#122

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 03, 2009, 11:04:53 πμ »
Λοιπόν την τετάρτη θα κατέβω αθήνα για μια βδομάδα περίπου και θα είναι μια καλή ευκαιρεία να αγοράσω κεραία. Έχω ενα spare ΑP (levelone WAP-0009) που υποστιρίζει POE λογικά πρέπει να μου κάνει...

Να προσέξεις τι κεραία θα πάρεις. Χρειάζεσαι μία καλή κατευθυντική κατά προτίμηση πιάτο ή grid. Δεν μας κάνουν panel ή yagi και οπωσδήποτε όχι omni ή sector.

Επίσης πολύ φοβάμαι ότι το AP που έχεις δεν υποστηρίζει ρύθμιση της ισχύος εκπομπής. Έλεγξε το γιατί αν δεν κατεβαίνει η ισχύς του δεν μας κάνει.

Αποσυνδεδεμένος syrianos

• Κουνούπι
  • *
    • MyBlog
Απ: Δήλωση ενδιαφέροντος για ανάπτυξη στις Κυκλά&#
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 06, 2009, 20:00:49 μμ »
Λοιπόν ένας φίλος μου από αθήνα έχει μια grid 24 dbi (δεν μου είπε τι μαρκα) που δεν χρησιμοποιεί και θα μου τη δώσει! Επίσης έχω λιγα μετρα καλώδιο aircom+ αλλά δεν ξερω αν ειναι κατάλληλο και πως θα προσαρμόσω τα κονεκτορακια. Τώρα όσο αφορά το ΑΠ έχει κολλήσει άσχημα και δεν κάνει ούτε hard reset... :-\ Έφαγα ώρες προσπαθώντας να το ξεκολήσω αλλά τίποτα...

(ασχετο :  ειναι κανείς που ασχολείται με ραδιοερασιτεχνισμό? )

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2009, 14:37:12 μμ από syrianos »
node#122