Αποστολέας Θέμα: Παρος?  (Αναγνώστηκε 1797 φορές)

Αποσυνδεδεμένος airodump

• Κουνούπι
  • *
Απ: Παρος?
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 23, 2009, 15:15:50 μμ »
λοιπον απο οτι κοιταξα στο wind,απο το σπιτι βλεπω κομβους ναξο αγ παντες το γειτονα στον αμπελα ακομα και μυκονο.(ε  ενταξει  μυκονο το αφηνουμε) απλα δεν εχω καταλαβει αν ειναι ενεργοι η αν εχουν καποιο ap. εχω ηδη μια κατευθυντικη κεραιουλα biquad  με κερδος 15dbm.θελω να το προχωρησω το θεμα γιατι απλα μαρεσει να ασχολουμαι μ'αυτα.οποτε τι προτεινεισ  να κανω?τα κατοπτρα μεχρι ποσα χλμ μπορουν  να δουν?αν προτεινεις ap πες μου σε παρακαλω τι θα χρειαστω.στο σπιτι αυτο θα μεινω μονιμα σε κανα δυο χρονια ''1χρονο για πτυχιο και 1 στρατο''

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 23, 2009, 18:12:18 μμ »
Να το προχωρήσεις!!!!!  ;)

Ότι βοήθεια θέλεις από εμάς θα την έχεις.

Λοιπόν. Όσους βλέπεις με κόκκινο στην WiND (όλους δηλαδή) στην περιοχή σου είναι ασύνδετοι. Δεν έχουν ούτε AP ούτε τίποτα, απλά κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον.

Με πιάτα (κάτοπτρα) έχουμε βγάλει το link Σύρο-Τήνο (28 χλμ) και πάνε και παραπάνω.

Για αρχή θα σου πρότεινα μιας και ενδιαφέρεσαι αρκετά από ότι φαίνεται, να πάρεις μία omni (7-9dbi) και ένα AP για να δημιουργήσεις εσύ το πρώτο σημείο πρόσβασης. Μετά μπορεί να προκύψουν κάποιοι σαν clients του AP σου είναι ή να θέλει κάποιος να κάνετε backbone ζεύξη μεταξύ σας. Πάντως το AP πάντα χρειάζεται σε έναν κόμβο.

Τι όνομα έβαλες στο σημείο που δημιούργησες; (αν είναι ο test(#144) άλλαξε το όνομα σε airodump για να σε ξεχωρίζουμε).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 23, 2009, 18:16:37 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος airodump

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 23, 2009, 18:33:05 μμ »
οκ το ονομα το αλλαξα.μηπως αν δεν σου κανει κοπο  μπορεις να μου προτεινεις ακριβως ap  και  κεραιουλα?δλδ να μου στειλεισ καποιο λινκ με τα 2 προιοντα που χρειαζομαι να ειμαστε σιγουροι.γιατι φανταζομαι θα εχουν πολλες διαφορες  εκτος απο τα db.αν παρω κατοπτρο δεν μπορει να γινει συνδεση απ'ευθειας με ναξο?sorry για το πρηξιμο αλλα δεν  το χω ξανακανει  και για  να γινει σωστα.... 

Αποσυνδεδεμένος airodump

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 23, 2009, 18:35:51 μμ »
ακυρο για ναξο ειναι ανενεργοι

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 23, 2009, 18:41:10 μμ »
ακυρο για ναξο ειναι ανενεργοι

Και στην Πάρο ανενεργοί είναι όλοι. Γι' αυτό σου είπα να σηκώσεις AP και να κοιτάξεις μετά για backbone εφόσον ενδιαφερθεί κάποιος κοντινός.

Link σου έχω στείλει με pm.

Ρώτα όσο θέλεις άφοβα. Με κάτοπτρο θα κάνεις backbone σύνδεση εφόσον ενδιαφέρεται και το άλλο άκρο. Από την στιγμή που είσαι μόνος, αλλά έχεις όρεξη, ξεκίνα σιγά σιγά το στήσιμο ενός κανονικού κόμβου. Το πρώτο στάδιο είναι το AP για τους πελάτες. Δεν έχει νόημα να ξοδευτείς τώρα για κάτοπτρα, ειδικές κάρτες και ειδικό εξοπλισμό και να μην βρίσκεις κάποιον άλλον να θέλει να συνδεθείτε.

Αυτά που πρότεινα είναι πολύ καλά και φθηνά για να ξεκινήσεις και θα σου μείνουν όσο και να μεγαλώσει ο κόμβος σου.

Αποσυνδεδεμένος airodump

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 23, 2009, 20:09:31 μμ »
λοιπον τα πραγματακια θα τα παραγγειλω απο παρο για τσεκαρω ακριβως τι παιζει με το χωρο.καλωδια θα χρειαστω? γιατι μαλλον για ταρατσα βλεπω να  μπαινουν και μεχρι το δωματιο ειναι 5-6 μετρα.και λογικα θα εχουμε απωλειες.τι κανουμε γιαυτο?η απλα θα ειμαι κ γω ασυρματα στο ap μου?λοιπον εχω ενα dekstop κ ενα laptop 2πυρινα και περισευει ενα pentium iii αρχαιο.το καλοκαιρακι παρο θα εχω μονο το lap. ειναι αρκετο η να κουβαλησω το παλιο deks. να  το αφησω εκει να λειτουργει για καθε ενδεχομενο?αυτες ηταν  οι ερωτησεις οσο ειμαι χανια.τα υπολοιπα θα τα βρουμε απο παρο λογικα.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 23, 2009, 20:16:10 μμ »
Εννοείται ότι θα χρειαστείς καλώδιο ethernet από το χώρο σου μέχρι την ταράτσα. Από εκεί περνάει και η τροφοδοσία για το AP.

Θα χρειαστείς επιπλέον ένα POE 18V (μπορείς να βρεις στην ίδια σελίδα που σου έστειλα).

Εσύ θα συνδέεσαι με καλώδιο για να κάνεις τις ρυθμίσεις. Ασύρματα θα συνδέονται οι clients του AP σου.

To AP που σου πρότεινα βιδώνεται πάνω στην κεραία οπότε δεν υπάρχουν απώλειες.

Μπορείς να κουβαλήσεις το παλιό σύστημα για να στήσεις και έναν VPN server ώστε να ελέγχεις το AP σου από μακρυά όσο λείπεις (αν έχεις ADSL στην Πάρο).

Επίσης πριν στήσεις να μιλήσουμε για να δεσμεύσουμε ένα C-class δίκτυο για τον κόμβο σου και να σου δείξω πως γίνεται το subnetting και το πως θα δίνεις ips στους clients.

Καλή συνέχεια και περιμένουμε νέα σου.

Αποσυνδεδεμένος airodump

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 23, 2009, 20:18:29 μμ »
ευχαριστω πολυ.καλη μου εξεταστικη.τα λεμε συντομα.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 23, 2009, 20:20:15 μμ »
ευχαριστω πολυ.καλη μου εξεταστικη.τα λεμε συντομα.

Καλή επιτυχία!!! ;)