Αποστολέας Θέμα: Μετακόμιση του client anargi  (Αναγνώστηκε 935 φορές)

anargi

• Επισκέπτης
Μετακόμιση του client anargi
« στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 16:09:16 μμ »
Καταρχίν δεν ξέρω αν είναι σωστή η κατηγορία που έχω διαλέξει, αλλά δεν ήξερα που να γράψω,οπότε  ας καθαρίσει ο mod.

Όπως βλέπεται και από τον τίτλο μετακομίζω γιατί χωρίζω :D

Σταματάει η σύνδεση  μου σαν client anargi (#75)  μπορείται να δείτε εδώ

http://www.cywn/wind/?page=nodes&node=75

και μετακόμίζω στο  anargi_2 (#101)

http://www.cywn/wind/?page=nodes&node=101

Μέχρι και τέλος του μήνα αν πάνε όλα καλά θα έχω μεταφερθεί.

Το σπίτι είναι στο βουνό ψηλά, από την ταράτσα δεν φένεται ο κόμβος xylo.
Το στίγμα στην wind το έχω βάλει πολύ πιο πάνω από  το σπίτι γύρω στα 50 μέτρα.Οπότε έχει οπτική επαφή βάση της  wind, αλλά επειδή έχω κάποιες αμφιβολίες και θέλω να είμαι σίγουρος 100%, θα πάω κάποια στιγμή μόλις βρω χρόνο να τσεκάρω χειροκίνητα με κύαλια και θα ενημερώσω.

Εκεί που έχω βάλει το στίγμα έχει και ένα στύλο της ΔΕΗ, ξέρω ότι είναι παράνομο να μπει εκεί το πιάτο αλλά λέω εγώ τώρα μπας και μήπως.....
Θα πρέπει λοιπόν να φτιαχτεί γερή βάση γιατί όπως καταλαβαίνετε κάτω είναι χώμα.

Η κατασκευή της βάσης θα είναι αυτοσχέδια, οπότε θα χρειαστούν χέρια.Ζητούνται βοηθοί μήηητσο...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2009, 16:14:04 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Μετακόμιση του client anargi
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 16:56:13 μμ »
Από χέρια και πατέντες μείνε ήσυχος.

Την κολόνα της ΔΕΗ ξέχνα την. >:( Θα πας φυλακή.

Λογικά πιστεύω ότι υπάρχει οπτική επαφή με τον xylo, από εκεί που έχεις βάλει το σημείο. Μένει να το τσεκάρουμε, οπότε πάρε με να κανονίσουμε εκδρομή με κιάλια.

Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι η ευκαιρία να πας σε bakcbone κόμβο, εξαιτίας και της απόστασης σου από τον xylo (εφόσον υπάρχει οπτική επαφή) και είναι και μια καλή ευκαιρία (μιας και το σημείο είναι ιδιόκτητο) για να επεκταθεί το δίκτυο πιο πολύ προς το εσωτερικό της Σύρου.

Λίγο άσχετο με τον κόμβο αλλά θα πρέπει να σου τονίσω, πριν προχωρήσεις σε μεταφορές γραμμών ADSL ότι στην περιοχή που πας να ξεχάσεις την ADSL. Έχω 3-4 γνωστούς που μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Πάγου όπου εξαιτίας της απόστασης από τα DSLAM του ΟΤΕ δεν συγχρονίζουν με τίποτα οι γραμμές (π.χ. ο ασύνδετος SYROSnet-#76 που είναι 300 μέτρα από εσένα).

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2009, 17:30:20 μμ από baskin »

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 19:51:53 μμ »
Παράθεση
Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι η ευκαιρία να πας σε bakcbone κόμβο, εξαιτίας και της απόστασης σου από τον xylo (εφόσον υπάρχει οπτική επαφή) και είναι και μια καλή ευκαιρία (μιας και το σημείο είναι ιδιόκτητο) για να επεκταθεί το δίκτυο πιο πολύ προς το εσωτερικό της Σύρου.

Κάποια στιγμή θα μπει και αυτό στο πρόγραμμα και θα γίνει,Πόσο υπολογίζεις να κοστίσει όλη η εγκατάσταση?

Παράθεση
Λίγο άσχετο με τον κόμβο αλλά θα πρέπει να σου τονίσω, πριν προχωρήσεις σε μεταφορές γραμμών ADSL ότι στην περιοχή που πας να ξεχάσεις την ADSL. Έχω 3-4 γνωστούς που μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Πάγου όπου εξαιτίας της απόστασης από τα DSLAM του ΟΤΕ δεν συγχρονίζουν με τίποτα οι γραμμές (π.χ. ο ασύνδετος SYROSnet-#76 που είναι 300 μέτρα από εσένα).

Αυτό είναι στάνταρ ???ξέρω ένα γνωστό που έμενε στο Κίνη και νομίζω ότι μου είχε πει ότι είχε κανονικά ADSL.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2009, 20:01:38 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 20:16:24 μμ »
Κάποια στιγμή θα μπει και αυτό στο πρόγραμμα και θα γίνει,Πόσο υπολογίζεις να κοστίσει όλη η εγκατάσταση?

Αυτό εξαρτάται από τι θα βάλουμε. Θα πρέπει να το δούμε με λεπτομέρειες λόγο τις ιδιαιτερότητας του σημείου.

Παράθεση
Αυτό είναι στάνταρ ???ξέρω ένα γνωστό που έμενε στο Κίνη και νομίζω ότι μου είχε πει ότι είχε κανονικά ADSL.

Αν δεν κάνω λάθος, ο Πάγος δεν έχει καμία σχέση με το Κίνι. Το Κίνι έχει miniDSLAM, ο Πάγος πέφτει κατευθείαν στο DSLAM του Φοίνικα. Κάνε τους υπολογισμούς για την απόσταση σου από τον Φοίνικα και δες. Σου λέω σίγουρα για το ασύνδετο που έγραψα πριν και για άλλους δύο που βρίσκονται 500-600 μέτρα από εσένα. Τσάμπα θα πληρώνεις και δεν θα βγάλεις άκρη.

Ξέρω και έναν ακόμη που μένει Πάγο, αλλά δεν ξέρω που ακριβώς, ο οποίος αφού ταλαιπωρήθηκε κάνα τρίμηνο, κατάφερε να πληρώνει 1Mbps και να συγχρονίζει στα 384Kbps με συνεχείς αποσυνδέσεις. Για p2p δεν το συζητάμε, μόλις φόρτωνε λίγο την γραμμή, κοβόταν.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2009, 20:23:16 μμ από baskin »

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 20:36:26 μμ »
Δεν κολάω στη ADSL ,θα το ψάξω πριν κάνω οτιδήποτε και θα δω.

Πιο πολύ με προβληματίζει το αν θα βλέπω το κόμβο xylo παρά αν θα έχω  ADSL,δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Θες να ξεκινήσεις όποτε βρεις λίγο χρόνο να ψάξεις για εξαρτήματα?τι μπορούμε να βάλουμε, τι υπάρχει να μου πεις τι και πως και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 20:42:01 μμ »
Πιο πολύ με προβληματίζει το αν θα βλέπω το κόμβο xylo παρά αν θα έχω  ADSL,δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Θες να ξεκινήσεις όποτε βρεις λίγο χρόνο να ψάξεις για εξαρτήματα?τι μπορούμε να βάλουμε, τι υπάρχει να μου πεις τι και πως και βλέπουμε.

Ας τσεκάρουμε πρώτα την οπτική επαφή (και από ποιο σημείο του κτήματος) και βλέπουμε.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 21:28:31 μμ »
Εγώ λέω να πάω αύριο κιόλας μία βόλτα να κάνω μία αναγνωριστική,αν έχεις χρόνο και μπορείς μιλάμε.

Αλλίως αν δεν μπορείς κανονίζουμε άλλη μέρα.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 21:43:09 μμ »
Εγώ λέω να πάω αύριο κιόλας μία βόλτα να κάνω μία αναγνωριστική,αν έχεις χρόνο και μπορείς μιλάμε.

Αλλίως αν δεν μπορείς κανονίζουμε άλλη μέρα.

Αν δεν βρέχει, μετά το μεσημέρι, μιλάμε.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 22:53:04 μμ »
Τελικά μετά από καταδρομική ανάβαση, πρώτα του divak και μετά vagnom-jojefb, είδαμε το κόμβο xylo με γυμνό μάτι ούτε καν κυάλια χρειάστηκαν.

Σαν μία πρώτη εκτίμηση των πραγμάτων, πιστεύω ότι στο σημείο που πρότυνε ο divak δεν θα χρειαστεί παραπάνω από μίσο μέτρο σωλήνα.

Άπλωμα καλώδιο και μέτρα πολλά μέχρι να φτάσει στο σπίτι γιατί είναι ψιλά στο βουνό.

Το σημείο εκεί είναι καλό διότι βλέπει Γαλησσά και έχει προοπτική για περαιτέρω  ανάπτυξη του cywn.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 22:58:01 μμ »
Ετοίμασε τις τσάπες και την μπετονιέρα και ξεκινάμε. Βάζω μπρος για τον embedded router. Χιλιόμετρο, χιλιόμετρο θα φθάσουμε παντού.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 10:22:49 πμ »
Περήμενε και θα σου ρίξω σήμα εγώ,πρέπει να γίνουν πρώτα κάτι δουλειές έξω.Δεν νομίζω να αργήσει αλλά περήμενε και θα σε ενημερώσω.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 17, 2009, 08:42:40 πμ »
Παράθεση
Δεν νομίζω να αργήσει αλλά περήμενε και θα σε ενημερώσω.

Κατά το καλοκαίρι το βλέπω να γίνεται,αν όχι μέσα στο Πάσχα.Για τώρα πάντως όχι.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 17, 2009, 09:31:51 πμ »
Παράθεση
Δεν νομίζω να αργήσει αλλά περήμενε και θα σε ενημερώσω.

Κατά το καλοκαίρι το βλέπω να γίνεται,αν όχι μέσα στο Πάσχα.Για τώρα πάντως όχι.

Ok. Περιμένουμε ενημέρωση, μόλις είσαι έτοιμος.