Αποστολέας Θέμα: Συνδέθηκα... και τώρα?  (Αναγνώστηκε 1337 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • Φύλο: Άντρας
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
Απ: Συνδέθηκα... και τώρα?
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 23:15:43 μμ »
Με ΟΤΕ είμαι..

Τα DNS:

195.170.0.1

195.170.2.2
Dreaming lets you know that reality exists

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 00:04:37 πμ »
Βάλε στον DHCP του ADSL router τους παρακάτω DNS με αυτή την σειρά:

10.215.0.125
10.215.2.126
195.170.0.1

Μετά από ένα σύστημα που παίρνει αυτόματα ip από τον dhcp (αφού κάνεις repair την σύνδεση στα windows ή restart τα network services σε linux), δοκίμασε να μπεις από ένα browser στο

http://www.cywn  (χωρίς το gr) που είναι η ασύρματη διεύθυνση του site του CyWN.

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 15:59:23 μμ »
Τα έβαλα.. φορτώνει... και φορτώνει... αλλά δεν εμφανίζει...

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 18:16:15 μμ »
Και ναι είναι γεγονός.. Το πρώτο μήνυμα μέσω ασυρμάτου δικτύου, με τον καιρό έξω να λυσσομανάει και τον ιστό στην ταράτσα να πηγαίνει πέρα δώθε από τα μποφόρια...

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 23:45:57 μμ »
Συγχαρητήρια!!!!

Από εδώ και μπρος έχεις να μάθεις πολλά ακόμη και να ανακαλύψεις πολλούς τρόπους να χρησιμοποιήσεις και να προσφέρεις στο δίκτυο.

Εμείς να δεις τι κάναμε σήμερα:

http://www.cywn/forum/index.php/topic,72.msg2592.html#msg2592 - Wireless
http://www.cywn.gr/forum/index.php/topic,72.msg2592.html#msg2592 - Internet

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 22, 2010, 10:10:45 πμ »
Θεωρώ καταλληλότερο να κάνω το ερώτημα μιας και είναι κατά την άποψή μου το επόμενο βήμα...

Σε περίπτωση που θέλω να έχω control της κεραίας μου μέσω internet (να δω signal strength κλπ) πως μπορώ να το κάνω..?

Σε άλλο post ο baskin ανέφερε για ρυθμίσεις router και VPN.. Όποιος γνωρίζει κάτι περαιτέρω ας μιλήσει...

Syros.gr administrator

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 22, 2010, 11:17:26 πμ »
Σε περίπτωση που θέλω να έχω control της κεραίας μου μέσω internet (να δω signal strength κλπ) πως μπορώ να το κάνω..?

Όταν λες να έχεις control της κεραίας σου μέσω internet

Παράθεση
(να δω signal strength κλπ)

μήπως εννοείς να βλέπει το ap σου από το internet;

Έτσι όπως είσαι τώρα δηλαδή client, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το καταφέρεις αυτό.

Πρώτος τρόπος, μπορείς να συνδέεσαι από το internet σε ένα μηχάνημα που το έχεις σπίτι σου, με ssh και από κει να ανοίγεις to web interface του ap σου αφού είσαι συνδεδεμένος στο τοπικό σου δίκτυο.

Δεύτερος τρόπος, μπορείς αν έχεις φτιάξει κάνα server να εγκαταστήσεις εκεί διάφορα προγράμματα δικτύου τα οποία μπορείς να τα βλέπεις και απο το internet σαν υπηρεσίες.Αυτά τα προγράμματα έχουν ως βασικό σκοπό να συλλέγουν από διάφορα μηχανήματα - συσκευές στατιστικά όπως signal, strength, traffik κ.τ.λ.

Τρίτος τρόπος με απομακρυσμένη επιφάνεια remote desktop και από κει πάλι τοπικά να βλέπεις ότι θες, το ap σου, το router σου κ.τ.λ.

Γενικά πολλά μπορείς να κάνεις, αλλά αυτό συνεπάγεται ότι για να συνδεθείς από το internet,  πρέπει να προσέξεις και το θέμα της ασφάλειας αρκετά.

Εσύ διαλέγεις πως θες να βλέπεις το εσωτερικό σου δίκτυο ή κάποιες πληροφορίες για το εσωτερικό σου δίκτυο.

Σαν υπηρεσίες;
Με remote desktop;
Με openvpn;
Με ssh;
Με fish;

Έχει πολλές εναλακτικές, το θέμα είναι πόσο βαθιά θες να ασχοληθείς.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 22, 2010, 11:21:22 πμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 22, 2010, 14:38:15 μμ »
Για να είμαστε σωστοί και να μην χρησιμοποιούμε την ορολογία των αρπακολατζήδων. Δεν βλέπεις κάτι από την κεραία σου. Η κεραία είναι παθητικός εξοπλισμός και δεν έχει λογισμικό, είναι ένα μάτσο σίδερα. Αυτό που θέλεις να βλέπεις είναι το web interface ή την κονσόλα του wireless router σου, ο οποίος είναι στην ταράτσα και συνδεδεμένος με την κεραία (τα μάτσο σίδερα).

Επίσης το fish πυο έγραψε ο anargi είναι άσχετο, δεν έχει να κάνει με την απομακρυσμένη σύνδεση. Αποτελεί χαρακτηριστικό του KDE για την μεταφορά αρχείων over ssh.

Τέλος η αποδοτικότερη και ασφαλέστερη λύση για απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω internet είναι το VPN (π.χ. με openvpn).

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 22, 2010, 15:09:42 μμ »
Παράθεση
Επίσης το fish πυο έγραψε ο anargi είναι άσχετο, δεν έχει να κάνει με την απομακρυσμένη σύνδεση. Αποτελεί χαρακτηριστικό του KDE για την μεταφορά αρχείων over ssh.

Γιατί το λες αυτό;

Αν ανοίξεις ένα windows manager π.χ konqueror  και γράψεις fish://<και το domain του server σου> μπορείς να συνδεθείς μια χαρά, να μεταφέρεις διάφορα αρχεία όπως και να κάνεις κάποιες συγκεκρημένες δουλειές.Το έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορες, δεν το είπα έτσι.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 22, 2010, 15:14:42 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 22, 2010, 15:45:36 μμ »
Μα αυτό ακριβώς που λες είπα και εγώ. Το fish είναι λειτουργία του DE δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι file transfer over ssh.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχει, αλλά δεν είναι τρόπος απομακρυσμένης πρόσβασης για έλεγχο εξοπλισμού. Είναι ξεκάθαρα file transfer. Δεν είπα ότι δεν δουλεύει (κάθε μέρα fish κάνω από τον dolphin).

Τέλος υπάρχει μόνο στον KDE, δεν είναι κάτι καθολικό όπως το ssh. Ξανακοίτα τι έγραψα.

Παράθεση
Επίσης το fish που έγραψε ο anargi είναι άσχετο, δεν έχει να κάνει με την απομακρυσμένη σύνδεση. Αποτελεί χαρακτηριστικό του KDE για την μεταφορά αρχείων over ssh.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 22, 2010, 15:51:56 μμ από baskin »

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 22, 2010, 15:47:55 μμ »
Ναι έχεις δίκιο, το ίδιο είπες, εγώ δεν κατάλαβα.Δεν κάνει για την δουλειά που το θέλει ο din_os.