Σε περίπτωση που θέλω να έχω control της κεραίας μου μέσω internet (να δω signal strength κλπ) πως μπορώ να το κάνω..?
Όταν λες να έχεις control της κεραίας σου μέσω internet
(να δω signal strength κλπ)
μήπως εννοείς να βλέπει το ap σου από το internet;
Έτσι όπως είσαι τώρα δηλαδή client, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το καταφέρεις αυτό.
Πρώτος τρόπος, μπορείς να συνδέεσαι από το internet σε ένα μηχάνημα που το έχεις σπίτι σου, με ssh και από κει να ανοίγεις to web interface του ap σου αφού είσαι συνδεδεμένος στο τοπικό σου δίκτυο.
Δεύτερος τρόπος, μπορείς αν έχεις φτιάξει κάνα server να εγκαταστήσεις εκεί διάφορα προγράμματα δικτύου τα οποία μπορείς να τα βλέπεις και απο το internet σαν υπηρεσίες.Αυτά τα προγράμματα έχουν ως βασικό σκοπό να συλλέγουν από διάφορα μηχανήματα - συσκευές στατιστικά όπως signal, strength, traffik κ.τ.λ.
Τρίτος τρόπος με απομακρυσμένη επιφάνεια remote desktop και από κει πάλι τοπικά να βλέπεις ότι θες, το ap σου, το router σου κ.τ.λ.
Γενικά πολλά μπορείς να κάνεις, αλλά αυτό συνεπάγεται ότι για να συνδεθείς από το internet, πρέπει να προσέξεις και το θέμα της ασφάλειας αρκετά.
Εσύ διαλέγεις πως θες να βλέπεις το εσωτερικό σου δίκτυο ή κάποιες πληροφορίες για το εσωτερικό σου δίκτυο.
Σαν υπηρεσίες;
Με remote desktop;
Με openvpn;
Με ssh;
Με fish;
Έχει πολλές εναλακτικές, το θέμα είναι πόσο βαθιά θες να ασχοληθείς.