Αποστολέας Θέμα: Joomla  (Αναγνώστηκε 574 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • Φύλο: Άντρας
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
Joomla
« στις: Μάρτιος 24, 2010, 18:58:59 μμ »
Καλησπέρα.. Έχω ξεκινήσει εγκατάσταση - εκμάθηση joomla στον υπολογιστή μου.. Υπάρχει τρόπος να δημοσιεύσω τησελίδα στο ΑΔΚΥ για να βλέπω μεταβολές και οι χρήστες να βλέπουν τη σελίδα?
Dreaming lets you know that reality exists

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Joomla
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 24, 2010, 19:43:47 μμ »
Βεβαία. Αλλά δεν φτάνει μόνο το joomla. Θα πρέπει να έχεις στήσει apache και mysql.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει το σύστημα σου να έχει static ip και να μας την πεις, ώστε να μπορούμε να το δούμε, αλλά και να αντιστοιχήσουμε ένα domain name (π.χ. www.dinos.cywn) στους DNS του δικτύου ώστε να σε βλέπουμε με αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 25, 2010, 02:18:58 πμ »
Για την ώρα έχω στήσει mysql και wamp .. Έχω εγκαταστήσει τη joomla και ξεκινάω να τσεκάρω front & back end (έχω το default template ακόμα να φανταστείς...) Για static ip δεν το βλέπω.. Παίζει μέσω dyndns να το παρακάμψω?

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 25, 2010, 09:08:18 πμ »
Δεν μιλάμε για ip στο internet αλλά για ip του CyWN και dns του CyWN. Δεν έχει σχέση με το internet. Για να το βγάλεις στο internet είναι άλλο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 25, 2010, 13:29:24 μμ »
Αν κατάλαβα καλά αφορά την ip του router στην ταράτσα? Και από εκεί θα πρέπει να δρομολογηθεί έτσι ώστε να "βλέπει" τη σελίδα ?

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 25, 2010, 15:11:44 μμ »
Κοίτα το μηχάνημα που έχεις παίρνει μία ip. Εφόσον η υπηρεσία είναι μόνιμη το βάζουμε και στους DNS server του Cywn και να μην γράφουμε αριθμούς του στυλ 10.215.5.177:8080 για να δούμε την σελίδα σου αλλά κάτι σαν www.dinos.cywn που είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάσαι.

π.χ. με το http://10.215.9.254 βγαίνεις στο web interface του ταρατσοpc που έχω σπίτι μου
αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο αντί για αριθμούς να πληκτρολογείς http://router1.pityian.cywn και θα βγεις στο ίδιο ακριβώς pc

Άρα αν θέλεις να δούμε  τι φτιάχνεις μας δείνεις αρχικά την ip του μηχανήματος που έχεις στήσει το joomla site.
Λογικά είναι μία διεύθυνση ανάμεσα στα 10.215.5.176 - 10.215.5.191 από ότι βλέπω από το Wind

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 25, 2010, 19:08:20 μμ »
Ακριβώς όπως τα έγραψε ο pityian. Θα πρέπει το μηχάνημα σου να μην παίρνει αυτόματα ip διεύθυνση, αλλά να την έχει βάλει με το χέρι, ώστε να μην αλλάζει αν κάνεις reboot.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 25, 2010, 20:14:25 μμ »
Είπες ότι έχεις στήσει το wamp.Σε τι σε windows server,windows xp?Γιατί δεν δοκιμάζεις να στήσεις το lamp σε ένα linux μηχάνημα?Server σε linux όχι σε windows είναι η δική μου γνώμη, ειδικά αν θες να το βλέπεις κα από το internet.