Αποστολέας Θέμα: πρόβλημα με τον xorg.conf στο archlinux  (Αναγνώστηκε 1193 φορές)

anargi

• Επισκέπτης
Απ: πρόβλημα με τον xorg.conf στο archlinux
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 16:38:45 μμ »
Τα είδες σίγουρα καλά το μαμίσιο rc.conf και αυτό που ανέβασα?

Γιατί εγώ τα τσέκαρα λέξη προς λέξη και δεν είδα παρά μία διαφορά στα πρώτα σχόλια.
Τώρα όσο αφορά τα κενά που λες από όσο ξέρω δεν επηρεάζουν την χρήση του config.

Εντωμεταξύ λες ότι μου λείπει η γραμμή που ορίζεις τους daemons εγώ γιατί την βλέπω και στο δικό μου και στο μαμίσιο.

Όσο για το άλλο config της nvidia αυτό δημιούργησε με την εντολή αυτή nvidia-xconfig, το πήρα αντιγραφή και το επικόλλησα.Γι αυτό δεν μπορώ να σου πω τίποτα άλλο γιατί δεν έβαλα χέρι δημιουργήθηκε μόνο του.

Τώρα τι να πω αν τα βλέπεις όλα μισά και λάθος κάτι θα ξέρεις παραπάνω.Πάντως το μαμίσιο με το δικό μου rc.config αν το δεις καλά οι διαφορές δεν είναι έτσι όπως τα λες ούτε και μισό είναι. Βάση του μαμίσιου πάντα.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 16:56:11 μμ »
Χρησιμοποιείς windows κάπου στην μεταφορά των αρχείων ή τα ανοίγεις με κάνα notepad ή wordpad;

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 17:02:27 μμ »
Ναι έχω ένα λάπτοπ δίπλα μου με windows και τα output των περισσότερων εντολών πως θα τα ποστάρω ???

Έγραφα λοιπόν  την εντολή και την έξοδο της την αποθήκευα σε ένα αρχείο κειμένου.txt
π.χ nvidia-xconfig > nvidia.txt

Το έπαιρνα αυτό το αρχείο μετά από windows και το ανέβαζα στο forum.

Τα αρχεία τα τελευταία από συνήθεια τα έκανα txt.

Ναι τα άνοιξα και με notepad μερικές φορές.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2009, 17:05:01 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 17:12:26 μμ »
Γι' αυτό παίρνω τα αρ@@@@ μου όταν ανοίγω τα αρχεία. Στα γ@@μουν τα windows.

Επίσης με τον τρόπο που το κάνεις (να στέλνεις το output του nvidia-xconfig σε txt με το ">") καταστρέφεις την εγγραφή.

Ο σκοπός είναι το nvidia-xconfig να γράψει στο σύστημα σου ένα σωστό xorg.conf. Αν αλλάξεις το output το μάμισες, δεν θα κάνει τίποτα παρά μόνο να σου φτιάξει το output.

Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός που το δουλεύεις.

Άνοιξε μία κονσόλα με shh και κάνε copy-paste κατευθείαν στο forum (σε παράθεση code, όπως έβαλα εγώ το μαμίσιο rc.conf).

Επίσης ποτέ μην κάνεις redirect το output μίας εντολής ρυθμίσεων, γιατί πολύ απλά δεν γίνονται οι ρυθμίσεις αλλά απλά γράφεται ένα txt αρχείο.

Τα αρχεία αν τα ανοίξω από windows θα φαίνονται κανονικά, αλλά τα έχουν μαμίσει (τα windows) για όλους τους άλλους. Μόνο με notepad ανοίγουν κανονικά γιατί τα windows έχουν προσθέσει κώδικα (εξού και οι κενές γραμμές που βλέπω).

Ξέχνα το redirection του output (>) δεν είναι για την δουλειά που το χρησιμοποιείς και μας έχει κάνει άνω κάτω με το τρόπο που το δουλεύεις.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 17:37:29 μμ »
Αυτό συμβαίνει με την εντολή nvidia-xconfig που δημιουργεί ένα αρχείο.Εγώ όμως παράδειγμα έφερα. Είναι η μόνη εντολή που δεν χρησιμοποίησα την ανακατεύθυνση διότι δημιουργήθηκε το αρχείο.Αυτό το έκανα στις εντολές που δεν φτιαχνόνταν κάποιο αρχείο οπότε το output το έστελνα σε ένα αρχείο.

Το έκανα όμως στις περισσότερες εντολές π.χ lspci | grep -i VGA > vga.txt εδώ νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?

Τέλος πάντων τα προβλήματα πολλά απ ' ότι βλέπω είναι και άκρη δεν πολυβγαίνει.
Προσπαθώ να εγκαταστήσω με

pacman -Sy openssh

και παίρνω αυτό

error : failure retrieving file 'core.db.tar.gz' from ftp.ntua.gr: Transient resolver failure

Σκέφτομαι μήπως  ξανάπιανα από την αρχή την εγκατάσταση όλη κάποιοα στιγμή σιγά-σιγά.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 17:56:45 μμ »
Το έκανα όμως στις περισσότερες εντολές π.χ lspci | grep -i VGA > vga.txt εδώ νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?

Εδώ είσαι ok.

Παράθεση
Τέλος πάντων τα προβλήματα πολλά απ ' ότι βλέπω είναι και άκρη δεν πολυβγαίνει.
Προσπαθώ να εγκαταστήσω με

pacman -Sy openssh

και παίρνω αυτό

error : failure retrieving file 'core.db.tar.gz' from ftp.ntua.gr: Transient resolver failure

Σκέφτομαι μήπως  ξανάπιανα από την αρχή την εγκατάσταση όλη κάποιοα στιγμή σιγά-σιγά.

Και εγώ το ntua χρησιμοποιώ για mirror και μόλις έκανα update. Δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Είναι λάθος και η εντολή σου.

Για απλή εγκατάσταση πακέτου αρκεί ένα:

Κώδικας: [Επιλογή]
#pacman -S <πακέτο>
Αν δώσεις ένα:

#pacman -Syu
Τι βγάζει;

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 18:01:34 μμ »
Άνοιξα τα αρχεία από windows.

Το xorg.conf είναι εντάξει, αλλά έχεις πρόβλημα στο rc.conf:

DAEMONS=(syslog-ng network netfs crond)

DAEMONS-(syslog-ng network crond alsa)

Έχεις δύο γραμμές με daemons και η δεύτερη είναι λάθος (έχει - αντί για =). Επίσης δεν έχεις βάλει τον hal να τρέχει, όπως ρητά τονίζεται στο how to που διαβάζεις. Χωρίς hal ξέχνα τον X. Σε ρώτησα και σε προηγούμενο post αν τρέχει ο hal.Τέλος θα πρέπει να έχεις μόνο μία γραμμή με daemons.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2009, 18:37:45 μμ από baskin »