Αποστολέας Θέμα: Γιατί να συνδεθώ?  (Αναγνώστηκε 536 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Mik3z0r

• Μύγα
  • **
  • Φύλο: Άντρας
Γιατί να συνδεθώ?
« στις: Μάιος 26, 2010, 15:04:32 μμ »
Γιατί να συνδεθώ εγώ ή ο καθένας στο cywn?Τι θα μου προσφέρει ολη αυτη η διαδικασία και το υψηλο κόστος για να συνδεθω?
Promoted to FLY !!!!!!!!!!!!!

anargi

• Επισκέπτης
Απ: Γιατί να συνδεθώ?
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 26, 2010, 15:26:09 μμ »
Καταρχίν συνεισφέρεις στην ανάπτυξη του δικτύου CYWN.Αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα.

Μετά εσύ και ο καθένας, που είναι συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο, επωφελείται με τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτό το δίκτυο.

Το κόστος δεν είναι μεγάλο, αφού δεν ξεπερνάει το πολύ τα 200 euro,  με μία κεραία και ένα ap, νομίζω ότι θα είσαι εντάξει.

Αποσυνδεδεμένος acoul

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 26, 2010, 15:26:54 μμ »
Γιατί να συνδεθώ εγώ ή ο καθένας στο cywn?Τι θα μου προσφέρει ολη αυτη η διαδικασία και το υψηλο κόστος για να συνδεθω?
στο εξωτερικό πληρώνεις για την καλή και σωστή εκπαίδευση. το ανοικτό και ελεύθερο δίκτυο σου την δίνει τσάμπα.  τα καλύτερα Ελληνικά δημόσια ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα ζήλευαν ένα εργαστήρι όπως αυτό που προσφέρει το ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο !!

ένα ελεύθερο και ανοικτό δίκτυο είναι αγαθό.  όσοι μετέχουν σε αυτό κερδίσουν τόσο σε γνώσεις όσο και σε αποτέλεσμα, δεν έχουν ανάγκη να πληρώνουν τον φορέα, που τείνει να γίνει μονοπώλιο ξανά και να ελέγχει τις τιμές και την πρόσβαση γενικότερα.

Θα με συγχωρέσεις που θα πω πως η ερώτηση είναι αφελής αν όχι αστεία μια και τα κοινωνικά αγαθά θα έπρεπε να είναι αυτονόητη έννοια και να χαίρει την κατανόηση και στήριξη όλων μας.

Όλα αυτά βέβαια σε ένα ιδεατό και εξελιγμένο κόσμο.  Όσο υπάρχει εξέλιξη θα υπάρχει ελπίδα :)

οικογένεια κάνουμε για να μας προσφέρει ή να της προσφέρουμε; έτσι και τα κοινωνικά ανοικτά και ελεύθερα δίκτυα, είναι μια μεγάλη οικογένεια !!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 26, 2010, 15:29:52 μμ από acoul »
--
Όταν μεγαλώσω θα γίνω ντιβέλοπερ

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 26, 2010, 16:06:19 μμ »
Τι θα μου προσφέρει ολη αυτη η διαδικασία και το υψηλο κόστος για να συνδεθω?

Γνώση, εμπειρία, χαβαλέ, ταρζανιλίκια, μάσες, μπύρες, κατασκευές, κώδικα και πολλά άλλα.

Κόστος δεν υπάρχει όταν υπάρχει όρεξη...

Αποσυνδεδεμένος Din_OS

• Σφήκα
  • All reality is virtual
    • I.D 3d graphics
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 27, 2010, 09:56:09 πμ »
Κατ αρχάς η διαδικασία θα σου προσφέρει εμπειρία στον τομέα των δικτύων.. Το κόστος από εκεί και πέρα θεωρώ πως είναι χαμηλό (δεδομένου ότι σε άλλα πιο αφελή και επιπόλαια πράγματα δίνουμε πολλά περισσότερα)..

Αυτό όμως που δεν συγκρίνεται είναι το συναίσθημα που έχεις όταν το ρυθμίσεις, λειτουργεί και εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητες του... Μπορεί ακόμα να μην έχει τα μέγιστα αν και γίνονται αξιόλογες προσπάθειες (grumman ακούς? :P) αλλά πιστεύω σιγά σιγά ότι θα ανεβούμε πολύ...
Dreaming lets you know that reality exists

Syros.gr administrator

Αποσυνδεδεμένος Mik3z0r

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 27, 2010, 20:49:11 μμ »
Εκτος από όλα αυτά τα ωραία πράματα που προσφέρει μπόρω να έχω πρόσβαση στο internet?(Αν ναι τι ταχυτητες και σχετικα?)Επίσης είδα σε ενα άλλο θέμα λέγατε σε κάποιον οτι δεν μπόρει να συνδεθεί εκεί που είναι γιατί δεν έχει σήμα.Έσυ Στράτο που ξέρεις και που είναι το σπίτι μου μπορείς να μου πεις αμα έχει σήμα? :P
Promoted to FLY !!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 27, 2010, 21:28:12 μμ »
Τα ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, όπως το CyWN, δεν έχουν καμία σχέση με το Internet. Δεν συνδέετε κάποιος για να έχει internet φθηνά ή δωρεάν. Το δίκτυο παρέχει ότι παρέχουν οι χρήστες του σαν υπηρεσίες. Δεν είναι ISP (Internet Service Provider).

Για να συνδεθείς στο δίκτυο χρειάζεται να έχεις οπτική επαφή με κάποιων ήδη υπάρχοντα κόμβο. Μπορείς να μπεις στο http://www.cywn.gr/wind για να δεις τους υπάρχοντες κόμβους και να κάνεις εγγραφή για να δηλώσεις το ή τα σημεία σου.

Δυστυχώς εκεί που βρίσκεσαι, αυτή την στιγμή δεν γίνεται να συνδεθείς. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις τον δικό σου κόμβο. Όσοι περισσότεροι ενδιαφερθούν τόσο περισσότεροι κόμβοι θα δημιουργούνται και θα είναι πιο εύκολο να συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος, φιλική συμβουλή.

Στο CyWN μπαίνεις για να προσφέρεις όχι για να πάρεις. Αυτά που θα σου δώσει αν ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις είναι ανεκτίμητα, όπως όλα αυτά που έχει να σου δώσει μία κοινότητα ανθρώπων που συνεργάζονται και μαθαίνουν μαζί (και ενίοτε νευριάζουν και μαλώνουν, αλλά πάντα προσπαθούν να προχωράνε).
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 27, 2010, 21:29:51 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος acoul

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 28, 2010, 09:51:07 πμ »
και για να μιλήσουμε σε χρήμα που φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς από εμάς, αν θέλουμε να συνδέσουμε σήμερα δυο σημεία με αμφίδρομη ταχύτητα των 20Mbit, θα πρέπει να πληρώσουμε σε κάποιο φορέα από 500 ευρώ μέχρι όσο μας βρει στην ανάγκη το μήνα.  Η υλοποίηση, στήριξη και ανάπτυξη ενός ελεύθερου και ανοικτού ασυρματικού μητροπολιτικού δικτύου σε επίπεδο κοινοτήτων μας απελευθερώνει στην κυριολεξία από αυτού του είδους τους μεσάζοντες !!

Δημιουργήται ένα ελεύθερο σύννεφο πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει όποιος θέλει με την επιβάρυνση μόνο του εξοπλισμού του και χωρίς άλλα μηνιαία τέλη (με εξαίρεση το ηλεκτρικό που θα το πλήρωνε έτσι και αλλιώς με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τερματισμού του φορέα).

Όσο περισσότερο μεγαλώνει αυτό το σύννεφο με την συμμετοχή και στήριξη των πολιτών, τόσο θα μεγαλώνουν οι επιδόσεις του, η διαθεσιμότητά του και η κάλυψη που θα προσφέρει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 28, 2010, 09:53:46 πμ από acoul »
--
Όταν μεγαλώσω θα γίνω ντιβέλοπερ