Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη κατηγορία, για να ανοίξω αυτό το θέμα εδώ. Αν νομίζετε ότι πρέπει να μεταφερθεί “mod” ανάλαβε.
Λοιπόν μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα στο net και κάποια σχετική συζήτηση που είχα με ένα μέλος του hellug,(που είναι και μέλος του συλλόγου), κατάλαβα ότι η όλη διαδικασία να φτιαχτεί ένας σύλλογος, είναι αρκετά βαρετή και χρονοβόρα.
Τα διαδικαστικά ποια, άστα να πάνε, αφού χρειάζονται ένα κάρο από ανθρώπους, για να τρέχουν και να κρατάνε την όλη χαρτούρα.
Σε αυτό το τομέα η Ελλάδα πρωτοπορεί, η γραφειοκρατία δεσπόζει, ακόμη και εδώ.
Είμαστε πιστεύω αρκετά λίγοι, για να αναλάβουμε μία τόση επίπονη διαδικασία, με ότι συνεπάγεται αυτό, (χαρτούρα, διαδικαστικά, τρέξιμο).
Θα μας φάνε την όρεξη, οι κότες και οι χήνες αν μπλέξουμε με αυτά και θα αφήσουμε στην άκρη "κώδικες,debugging,μπύρες,ταρζανιλίκια που λέει και ο baskin".
Μακάρι να ήμασταν, αρκετά περισσότεροι, έτσι ώστε να μπορούσε να αναλάβει ο καθένας, ένα πολύ μικρό κομμάτι, ώστε να μοιραζόμασταν το φορτίο.
Το να φάνε το λούκι 4-5 άτομα μόνο, για το όνομα και την ταμπέλα του να λεγόμαστε ΣΥΛΛΟΓΟΣ, νομίζω «μίας και δεν διαθέτει ο καθένας μας και πολύ χρόνο», ότι δεν έχει νόημα, τουλάχιστον για την ώρα.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο, να συμπεριληφθούμε μέσα σε κάποιον άλλο σύλλογο και εμείς να ενεργούμε σαν παράρτημα.
Φέρνω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ.
Μπορεί να μας αναλάβει ο σύλλογος π.χ του hellug, ή του awmn, σε ότι αφορά τουλάχιστον τα διαδικαστικά και εμείς όταν θέλουμε κάτι, π.χ να διοργανώσουμε, ή να ζητήσουμε ακόμη και από (Δήμους, κοινότητες, τοπικούς φορείς) κάτι, να επικοινωνούμε εμείς με αυτούς,(τον έκαστοτε σύλλογο) και αυτοί για λογαριασμό μας, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σύρου και να μας ενημερώνουν καταλλήλως.
Η συγχώνευση κάποιων πραγμάτων, μερικές φορές είναι καλό να γίνεται, ως προς την αποφυγή, χρονοβόρων διαδικασιών και διαδικαστικών προβλημάτων, μπλα-μπλα-μπλα… χαρτούρες και λοιπά.
Αυτό αρκεί να το ζητήσουμε με τους αρμόδιους του κάθε συλλόγου και νομίζω ότι είναι εφικτό να γίνει κια με λίγη καλή θέληση.
Τέλος παραθέτω δύο link, από καταστατικά συλλόγων, το ένα μάλιστα είναι για την Δημιουργια Συλλογου για το Ασυρματο Δικτυο Τριπολης στο νήμα του awmn.
Και το άλλο είναι για το Σύλλογο Ειδικού & Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Πολυτεχνείου Κρήτης.
Να πάρετε μία γεύση:
http://www.awmn.net/showthread.php?t=15817http://www.eedip.tuc.gr/307.htmlΌποιος έχει αντίθετη άποψη, ή νομίζει ότι αξίζει, έστω να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το σύλλογο, εγώ είμαι μέσα και θα βοηθήσω όσο και όπου μπορώ.
Ίσως να μπορέσω να βρω και μερικά άτομα εκτός cywn για να συνεισφέρουν και αυτά με τον τρόπο τους.