Αποστολέας Θέμα: Home NAS Networking Storage  (Αναγνώστηκε 790 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
Home NAS Networking Storage
« στις: Ιούλιος 05, 2010, 01:02:52 πμ »
Γειά σε όλους! Ας μπώ στο ψητό κατευθείαν, μιας και αρχίζω και ψήνομαι για έναν NAS. Μπάνισα αυτόν εδώ, ο οποίος φαίνεται αρκετά υποσχόμενος. Τι λέτε και εσείς; Η τιμή του πληροφοριακά στην Ελλάδα παίζει γύρω στα € 250 (χωρίς δίσκους μέσα).

Εναλλακτικές λύσεις που βρήκα κατά σειρά προτίμησης, είναι οι εξής:
1) http://ts.fujitsu.com/rl/celvin_nas_server
2) http://www.dlink.com/products/?pid=509
3) http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_gigabit-nas-external-hard-drive-1tb_18248.html

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 05, 2010, 02:31:44 πμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Home NAS Networking Storage
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 05, 2010, 01:17:39 πμ »
Το link δεν μου δουλεύει...

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 05, 2010, 01:24:00 πμ »
Το link δεν μου δουλεύει...

Το έφτιαξα, μου είχε ξεφύγει κάτι... ::)

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 05, 2010, 09:08:28 πμ »
Το Dlink το έχω δοκιμάσει και είναι εύχρηστο και αξιόπιστο. Για τα άλλα δεν ξέρω. Επίσης μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου με το FreeNAS, το οποίο έχει πάρα πολλές δυνατότητες.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 05, 2010, 16:32:30 μμ »
Το Dlink το έχω δοκιμάσει και είναι εύχρηστο και αξιόπιστο. Για τα άλλα δεν ξέρω. Επίσης μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου με το FreeNAS, το οποίο έχει πάρα πολλές δυνατότητες.

Ωραίος! Ευχαριστω! Μήπως έτυχε να δείς καθόλου το videο απο τον Q-NAP ή τον Fujitsu; Βασικά τρέχουν το ίδιο λειτουργικό και δείχνει τουλάχιστον αρκετά ωραίο και εύχρηστο, και από όσο διάβασα έχει αρκετά χαρακτηριστικά και πολύ χαμηλή κατανάλωση που είναι αρκετά σημαντικό (μόνο 14watts για τους 2 δίσκους και 7 για τον 1).
Ο Verbatim έχει ήδη αποκλεισθεί.
Για το Dlink βλέπουμε.
Ανάμεσα σε Q-NAP και Fujitsu, ποιον θα επέλεγες εσύ, με κύριες διαφορές για τον Q-NAP, την δυνατότητα προσθήκης 2 εσωτερικών δίσκων χωρίς να περιλαμβάνετε κανένας στο πακέτο, και για τον Fujitsu, την δυνατότητα για 1 δίσκο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία με χωρητικότητα 1ΤΒ (μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο), γρηγορότερο επεξεργαστή (1.2Ghz έναντι 800Mhz) και μεγαλύτερη μνήμη (512ΜΒ έναντι 256ΜΒ).
Η τιμή είναι περίπου η ίδια (με τον Fujitsu να είναι περίπου κατά 20 € ακριβότερος).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 05, 2010, 19:16:29 μμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 05, 2010, 17:56:12 μμ »
Κλίνω προς το Fujitsu....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 05, 2010, 19:59:37 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 05, 2010, 21:29:26 μμ »
Σας έπρηξα λίγο με το θέμα, αλλά...έτσι είναι αυτά...οσο ψάχνεις τόσο βρίσκεις περισσότερα.

Update, μετά από λίγη έρευνα ακόμα, διαπίστωσα τα εξής:

1) FUJITSU CELVIN NAS SERVER Q700 2TB (2x1TB) -> ~500 € [1.2Ghz, 512MB]
2) FUJITSU CELVIN NAS SERVER Q600 1TB (1x1TB) -> ~ 280 € [1.2Ghz, 512MB]
3) QNAP TS-110 TURBO NAS + 1ΤΒ HDD SATA -> ~180 € + 80 € = 260 €  [800Mhz, 256MB]
4) QNAP TS-210 TURBO NAS + 2TB HDD SATA (2x1TB) -> ~250 € + (2x80€)= 410 € [800Mhz, 256MB]
5) QNAP TS-219P TURBO NAS + 2ΤΒ HDD SATA (2x1TB) -> ~ 360 € + (2x80€)= 520 € [1.2Ghz, 512MB, Hot swap, 2 eSATA ports, δυνατότητα για 3.5" και 2.5" δίσκους]

:-\ Μαμάει ο τελευταίος αλλά πολλά λεφτά βγαίνει. Το καλό είναι ότι δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις και τους δίσκους με τη μία.
Εγώ εκεί που καταλήγω είναι ότι αν πάω για ενα δίσκο θα πάω στον Fujitsu, αν πάω για 2 θα πάω στην λύση της QNAP και ας είναι πιο αργός λίγο.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 05, 2010, 21:32:14 μμ »
Κοίταξε αν δεν κάνεις RAID (για εφεδρεία δεδομένων) τότε δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά συστήματος με δύο δίσκους (μόνο για μελλοντική επέκταση πάλι χωρίς RAID).

Αν δεν θες λοιπόν RAID επικεντρώσου στα features.

Πάντως δεν το έχω ψάξει αν έρχονται όλα αυτά Ελλάδα ή πρέπει να το παραγγείλεις από εξωτερικό. Μόνο το Dlink ξέρω ότι υπάρχει σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 05, 2010, 21:36:41 μμ »
Κοίταξε αν δεν κάνεις RAID (για εφεδρεία δεδομένων) τότε δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά συστήματος με δύο δίσκους (μόνο για μελλοντική επέκταση πάλι χωρίς RAID).

Κυρίως την μελλοντική επέκταση σκέφτομαι και όχι τόσο το RAID. Δίσκοι είναι και γεμίζουνε.

Πάντως δεν το έχω ψάξει αν έρχονται όλα αυτά Ελλάδα ή πρέπει να το παραγγείλεις από εξωτερικό. Μόνο το Dlink ξέρω ότι υπάρχει σίγουρα.

Υπάρχουν σε αρκετά ηλεκτρονικά μαγαζιά εντός Ελλάδος, και στα φέρνουν και στην πόρτα σου.

Αποσυνδεδεμένος pasific

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 05, 2010, 23:58:29 μμ »
εχω τον qnap TS-209 Pro τρεχει αυτη την στιγμη asterisk και εχω σηκωσει και ενα  forum για δοκιμη ειμαι πολλη ευχαριστημενος μεχρι τωρα τον εχω κανενα εξαμηνο .

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 06, 2010, 00:04:47 πμ »
εχω τον qnap TS-209 Pro τρεχει αυτη την στιγμη asterisk και εχω σηκωσει και ενα  forum για δοκιμη ειμαι πολλη ευχαριστημενος μεχρι τωρα τον εχω κανενα εξαμηνο .

Τι λειτουργικό του φοράς;

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 06, 2010, 01:12:33 πμ »

Ωραία, καλά νέα!  :P Από ότι είδα, ο δικός σου πρέπει να είναι το προηγούμενο μοντέλο (ή το μικρότερο μάλον) από τον TS-210, καθώς ο τελευταίος έχει λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Μάλον αυτόν ζαχαρώνω, με την προοπτική προσθήκης 2ου δίσκου, γιατί βγαίνει πιό οικονομικά από τον αντίστοιχο Fujitsu, και ας έχει μικρότερο επεξεργαστή και μνήμη, δεν νομίζω να έχει και τρομερή διαφορά μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και έτσι. Εξάλλου, δεν "απαιτεί" να τα σκάσεις όλα μαζί όπως απαιτεί ο 2ος (Fujitsu), και βάζεις όποτε και άμα σου καπνίσει 2ο HDD πάνω.

Αποσυνδεδεμένος pasific

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 06, 2010, 17:42:41 μμ »

Τι λειτουργικό του φοράς;

τις μάνας του δεν το εχω πειράξει οσο δουλεύει καλά δεν το πειράζω 

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 06, 2010, 17:48:26 μμ »
Έχει τύχει να τον δοκιμάσεις με τηλεόραση που υποστηρίζει το πρότυπο DLNA;

Αποσυνδεδεμένος pasific

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 06, 2010, 17:55:35 μμ »

Ωραία, καλά νέα!  :P Από ότι είδα, ο δικός σου πρέπει να είναι το προηγούμενο μοντέλο (ή το μικρότερο μάλον) από τον TS-210, καθώς ο τελευταίος έχει λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Μάλον αυτόν ζαχαρώνω, με την προοπτική προσθήκης 2ου δίσκου, γιατί βγαίνει πιό οικονομικά από τον αντίστοιχο Fujitsu, και ας έχει μικρότερο επεξεργαστή και μνήμη, δεν νομίζω να έχει και τρομερή διαφορά μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και έτσι. Εξάλλου, δεν "απαιτεί" να τα σκάσεις όλα μαζί όπως απαιτεί ο 2ος (Fujitsu), και βάζεις όποτε και άμα σου καπνίσει 2ο HDD πάνω.

ποσο τον εχεις βρει ?
ο δικος μου παντως χωρις ενεργοπειημενο το MySQL phpMyAdmin Joomla και phpbb για το φορουμ κατεβαζα απο αυτον και προς αυτο με ενδιαμεσω Switche 100  κοντα στα 100, 99-98 τωρα παει στα 50
οχι δεν εχει τυχει