Αποστολέας Θέμα: Καθ' οδόν ο εξοπλισμός για ΒΒ στον κόμβο #87 Dimag2  (Αναγνώστηκε 1135 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
Καθ' οδόν ο εξοπλισμός για ΒΒ στον κόμβο #87 Dimag2
« στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 16:05:03 μμ »
Ο εξοπλισμός παραγκέλθηκε για τον κόμβο, και αναμένετε εντός 1-2 ημερών.

Έχουμε και λέμε:

1 x  RouterStation 
1 x  5.4GHz-5.7GHz, 15dBi Solid Dish RP-SMA connector 
1 x  CM9 Wistron Neweb Atheros 802.11a/b/g 
1 x  24v 1.25A Power Supply + PoE Injector LEDs - Wallplug
1 x  U.FL/MHF to N-Type Bulkhead 25cm 
1 x  RP-SMA Bulkhead to N-Type Male 25cm 
1 x  RP-SMA Male to N-Type Male adapter   
1 x  Hinged Die Cast Aluminum Outdoor Enclosure

Σιγά σιγά θα αρχίσω να προετοιμάζω και το έδαφος μεχρι το Φλεβάρη.

Έχω μια σκέψη στο πίσω μέρος του μιαλού μου...μήπως να έστεινα το ΒΒ στον κόμβο #60 Dimag, μιας και εκεί ζορίζουν τα πράγματα με τις παρεμβολές... θα δούμε. Θα προτιμούσα να στηθεί στον πρώτο που ανέφερα βέβαια, και για λόγους διευκόλυνσης και προσφοράς στο δίκτυο μιας και είναι σημείο όπου έχουν αρκετοί καλή οπτική επαφή και χωρίς εμπόδια.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Καθ' οδόν ο εξοπλισμός για ΒΒ στον κόμβο #87 Dimag2
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 19:23:07 μμ »
Κοίταξε για να στήσεις BB με τον dimag #60, θα χρειαστείς και τα ίδια από εκεί και επιπρόσθετα θα πρέπει να κάνεις και ένα BB με κάποιον ήδη υπάρχοντα κόμβο.

Η πρόταση μου είναι να κάνεις το BB από τον Dimag2(#87) με τον Grumman(#39) και να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα την εγκατάσταση AP στον Dimag2(#87), ώστε να μπορέσεις να γυρίσεις εκεί τον Dimag(#60) σαν client, μήπως και είναι καλύτερα (πολύ πιθανό γιατί τουλάχιστον στην πλευρά του AP πιστεύω ότι δεν θα έχει πολύ θόρυβο). Αργότερα βλέπεις για αναβάθμιση σε BB.

Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο όσον αφορά την σειρά των πραγμάτων.

Μόλις έχεις το RS στα χέρια σου, ενημέρωσε να χτίσω νέο image με τα τελευταία sources του openwrt Backfire.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 19:58:28 μμ »
Αυτό που σκεφτόμουν ήταν να κάνω μόνο στον #60 Dimag ΒΒ (οχι Dimag2-Dimag) μαζί με κάποιον άλλο κόμβο του δικτύου. Αλλά και εγώ, όπως είπα, πιστεύω πως είναι καλύτερα να γίνει στον #87 Dimag2 αρχικά, και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 20:08:28 μμ »
Τα πράγματα βρίσκονται στη Σύρο, οπότε αύριο και εκτός απροόπτου θα τα έχω στα χέρια μου.

Αποσυνδεδεμένος simfun

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 22:15:38 μμ »
Από που ψώνισες? Βάλε κανά link.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 22:23:15 μμ »
Από που ψώνισες? Βάλε κανά link.

Καλησπέρα simfun!
Από το Aerial

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 19:35:42 μμ »
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στα χέρια μου!
Για του λόγου το αλληθές...αν και δεν είναι καλές οι φωτογραφίες, αλλά κάτι φαίνεται...

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 15, 2010, 21:57:42 μμ »
Μεγιά!!!

Θα κάτσω με την πρώτη ευκαιρία (το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο) να κάνω compile ένα νέο image του openwrt και θα σε ενημερώσω για να το κατεβάσεις).

Για αρχή βέβαια μπορείς να το ανάψεις με το μαμίσιο (πάλι openwrt είναι αλλά παλαιότερο) και να αρχίσεις να παίζεις με την κονσόλα (δεν έχει web, αυτό που θα φτιάξω θα έχει και web).

Edit: Τώρα που το θυμήθηκα, έχω φτιάξει αυτό backfire_10.03_r23246_baskin_0.1.6_madwifi+ath9k το οποίο έχει δοκιμάσει ο simfun στο δικό του RS που ετοιμάζει για όταν κατέβει Σύρο.

Έχει και web interface. Αν θέλεις το δοκιμάζεις μέχρι να ψηθεί το νέο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2010, 22:28:04 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 07, 2011, 01:07:40 πμ »
Update:

Σιγά σιγά, συγκεντρώνονται και όλα τα απαραίτητα υλικά (σωλήνες για ιστό, πλαστικοί σωλήνες σπιράλ, καλώδια κτλ) για την εγκατάσταση του νέου ΒΒ κόμβου. Την προσεχή εβδομάδα θα ηλεκτροσυγκοληθούν οι σωλήνες για την κατασκευή του ιστού, ο οποίος θα έχεi μορφή "H" και ο οποίος προβλέπεται να έχει ύψος 1,5m ή 1,8m (μάλον 1,5m θα είναι, για μεγαλύτερη ακαμψία και σταθερότητα). Το επόμενο Σαββατοκύριακο, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού έτσι ώστε όταν έρθει ο Grumman τέλος του μήνα, να είναι όλα έτοιμα για στόχευση και ενεργοποίηση του Link.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 07, 2011, 09:25:49 πμ »
Δοκίμασες το image στο RS. Ρωτάω για να μην τρέχεις με απορίες την τελευταία στιγμή.  ;)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 16:03:14 μμ »
Δοκίμασες το image στο RS. Ρωτάω για να μην τρέχεις με απορίες την τελευταία στιγμή.  ;)

Όχι ακόμα, έπαιξα όμως λίγο με το Kamikaze. Πήρα μια γεύση. Θα το φλασάρω με TFTP ελπίζω μέσα στο ΣΚ. Αλλιώς από Δευτέρα.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 02:44:13 πμ »
Ο ιστός είναι έτοιμος! Τελικά έμεινε στα 1.8 μ. με 0.6 μ. μήκος (ελπίζω να είναι αρκετά σταθερός για να γλιτώσουμε αντιρρίδες). Χρησιμοποιήθηκαν 1.5" γαλβανισμένες σωλήνες για τα κάθετα τμήματα, και 1" σωλήνα για τα οριζόντια τμήματα, που ενώνουν τα 2 κάθετα μεταξύ τους. Τέλος έχει βαφτεί με γκρί μίνιο για μέταλα, και αύριο θα είναι έτοιμος για τοποθέτηση. Επίσης, το RS φλασαρίστηκε με το backfire_10.03_r23246_baskin_0.1.6_madwifi+ath9k και δοκιμάστηκε (από τις LAN του), δείχνοντας να λειτουργεί κανονικά. Το ερχόμενο ΣΚ, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται η εξόρμηση για ταρατσάδα, καφέ, και εγκατάσταση.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 16, 2011, 00:47:57 πμ »
Οι πρώτες, και οι περισσότερο "μπελαλίδικες" εργασίες αναβάθμισης του κόμβου έγιναν σήμερα. Το μεταλικό κουτί που φιλοξενεί τον router μπήκε προσωρινά σε αυτό το σημείο (ίσως και να μείνει έτσι) γιατί τα στηρίγματα που είχε μαζί δεν έκαναν για 1.5" σωλήνα (ήταν για μέχρι 1 1/4). Από αύριο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ο router, αν όλα πάνε καλά, χωρίς mini pci πάνω, γιατί σήμερα μου την έκανε κάποιο RJ45 το πιθανότερο που μάλον δεν καρφώθηκε καλά, αλλά είχε σκοτεινιάσει για τα καλά και δεν το συνέχισα. Παρακάτω ορισμένες αρχικές φωτογραφίες του κόμβου.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 16, 2011, 11:54:50 πμ »
Βλέπω έχεις κάνει υποδομή και για μελλοντική ανάπτυξη!  ;)

Θα πρέπει να δούμε τα θέματα διευθυνσιοδότησης και δρομολόγησης (εφόσον είναι όλα έτοιμα και έχει γίνει και η στόχευση του BB). Μιας και θα πάρεις δικό σου C Class για τον κόμβο, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το client link που έχεις ενεργό τώρα.

Τελείωσε με τα "μερεμέτια" και μιλάμε. Λογικά θα πιούμε καφέ παρέα, να το σχεδιάσουμε.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 16, 2011, 16:39:37 μμ »
Ε ναι τι, αφού γίνεται που γίνεται το νταβαντούρι...ας γίνει μια και καλή, για να έχουμε και προοπτικές επέκτασης. Τελικά βρήκα το προβληματάκι που δεν μου έπαιζε το router station, ήταν θέμα HUB και όχι από RJ45, και πιο συγκεκριμένα το RS για κάποιο λόγο δεν "τα έβρισκε" με ένα HUB που είχα, οπότε και έβαλα πάνω ένα switch 3Com που είχα spare. Σήμερα ο καιρός δεν επέτρεψε και πολλά πράγματα να γίνουν, πόσο μάλον εδω πάνω που τα παίρνει και τα σηκώνει όλα ο αέρας (δεν πειράζει όμως, έγινε και ένα καλό τεστ αντοχής στον άνεμο :P ). Η grid στοχεύθηκε με το μάτι από χθές, και καθώς δεν ήταν εφικτό σήμερα να βγεί laptop στην ταράτσα, έγινε μια μικρή διόρθωση σύμφωνα με τα δεδομένα που είδα απο μέσα. Πάντως νομίζω είναι αρκετά καλά στοχευμένη, μιας και πρίν την μετακόμιση ιστού, ήταν χειρότερα τα επίπεδα σήματος, οπότε και θα μείνει έτσι προς το παρόν.

Δοκιμαστικά η LAN IP του RS είναι x.x.5.221 από τον κόμβο πελάτι #87 Dimag2.