Αποστολέας Θέμα: uPnP και υποτιτλοι  (Αναγνώστηκε 753 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dipodo

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Κουνούπι
  • Φύλο: Άντρας
uPnP και υποτιτλοι
« στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 12:44:19 μμ »
Καλημερα.....

Ξερει κανεις αν υπαρχει θεμα με το streaming .srt aρχειων με uPnP? Πηρα ενα media player, που το streaming των videos γινεται μια χαρα (με ushare ή mediatomb), αλλα υποτιτλοι με τπτ.....
Any ideas?

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
Απ: uPnP και υποτιτλοι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 23:15:53 μμ »
Γειά σου dipodo! Λογικά δύο τινά συμβαίνουν:
1) ο media server σου (ushare, mediatomb) δεν αναγνωρίζει τους υπότιτλους (τα αρχεία) και προφανώς δεν τα κάνει stream, καθώς αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνο αρχεία multimedia (mp3, video, photos). Δεν έχει να κάνει καθόλου με το UPnP.
2) σε περίπτωση που έχει τη δυνατότητα να τα αναγνωρίσει (δεν το γνωρίζω γιατί δεν τους έχω δουλέψει αυτούς τους δύο, παρά μόνο τον twonky και τώρα πειραματίζομαι με Mezzmo και με Nero Media Home) έλεγξε ότι έχεις μετονομάσει το όνομα αρχείου των υπότιτλων έτσι ώστε να είναι ίδιο με το όνομα αρχείου του video, π.χ. αν έχεις όνομα αρχείου video movie.avi, θα πρέπει το όνομα αρχείου των υποτίτλων να είναι movie.srt (το .srt είναι ενδεικτικό καθώς υπάρχουν και άλλα filetypes υπότιτλων).

Ο twonky που έχω ψάξει, δεν μπορεί να παίξει υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο. Μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να βρείς προγραμματάκι που να ενσωματώνει τους υπότιτλους στο stream του video.

Αυτά από εμένα. Δεν ξέρω αν γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι παραπάνω...  ::)

Αποσυνδεδεμένος dipodo

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Κουνούπι
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 12:34:34 μμ »
ευχαριστω για την απαντηση...

1. ο media server αναγνωριζει κανονικα ολα τα αρχεια στο φακελο. αν εχει 3 αρχεια (βιντεο και υποτιτλους), λεει οτι κανει stream 3 αρχεια.
2. εννοειται οτι ετσι το κανω, αλλα και παλι τζιφος. το googlara και ειδα οτι το uPnP το εχει το θεματακι με τους υποτιτλους.

ευχαριστω παντως

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 20:29:08 μμ »
... το googlara και ειδα οτι το uPnP το εχει το θεματακι με τους υποτιτλους.

ευχαριστω παντως

Ναι πιθανόν να είναι αυτό. Εγώ από κεκτημένη ταχύτητα (διάβαζα κάτι σχετικά με δικτυακά προηγουμένως) uPnP κατάλαβα το πρωτόκολλο που έχει να κάνει με άνοιγμα πορτών στο ΝΑΤ και όχι αυτό που χρησιμοποιεί ο media server καθεαυτού  :P Πάντως οταν το ξανακοίταξα σήμερα κάπου πήρε και εμένα το μάτι μου ότι έχει να κάνει με τους uPnP servers κάτι, και αν θα παίξει θα γίνει μόνο με transcoding από ότι λέγανε... τώρα, τί να σου πώ. Το έχω στα υπόψην και εγώ γιατί θέλω να το ψάξω κάποια στιγμή όταν ευκαιρίσω. Αυτό που βλέπω πάντως να λένε γενικά είναι ότι είναι θέμα Media server και ότι είναι ένα κομμάτι που το αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό οι εταιρείες.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2011, 21:02:02 μμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος dipodo

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Κουνούπι
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 12:45:05 μμ »
η λυση βρεθηκε..... shared folders μεσω samba και ολα μια χαρα.....

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 13:13:14 μμ »
η λυση βρεθηκε..... shared folders μεσω samba και ολα μια χαρα.....

Δεν είναι streaming αυτό (έχεις παραπάνω κατανάλωση bandwidth) αλλά κάνει την δουλειά του.

Προσωπικά δεν το έχω παλέψει ακόμη με ταινίες. Έχω στήσει έναν mediatomb server αλλά μόνο για μουσικές μέχρι στιγμής (δεν έχω τηλεόραση και στο pc δεν βλέπω ταινίες). Όταν το δοκιμάσω θα αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος dipodo

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Κουνούπι
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 14:00:40 μμ »
την συγκεκριμενη στιγμη κανω την δουλεια μου, αυτο ειναι το σημαντικο :)

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 14:05:46 μμ »
Αν υποστηρίζει NFS ο media player, προτίμησε το, είναι πιο αποδοτικό.