Αποστολέας Θέμα: Θελω να ξεκινησω τη δραστηριοτητα της Ναξου στο Cywn  (Αναγνώστηκε 2088 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
Γεια χαρα, με λενε Μαριο και ασχολουμαι χρονια με κεραιουλες οσο χρειαζοταν για να κανω τη δουλεια μου! εχω εργαλειακια και ειμαι προθυμος να ασχοληθω με την εξαπλωση του δικτυου! θελω να συνδεθω αρχικα σαν client και σιγα σιγα να χτισω τον κομβο μου! αν καποιος ενδιαφερεται να με δεχτει στον κομβο του ας μου πει! #213 ειναι ο αριθμος μου στο wind. πιστευω οτι με Μυκονο μπορουμε να κανουμε κατι ωραιο! εχω 120αρι πιατο και συντομα feeder απο τον nvak (ετσι πιστευω) και μια ubnt xr5. Αντε να δουμε τι θα δουμε!

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Θελω να ξεκινησω τη δραστηριοτητα της Ναξου στο Cywn
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 04, 2011, 10:23:21 πμ »
Μάριε καλώς ήρθες.

Με Μύκονο, θα πρέπει μέσω του wind να προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή με τα παιδιά εκεί από τα οποία βέβαια έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα.

Θα σου πρότεινα, να προσπαθήσεις να στήσεις εσύ έναν αρχικό κόμβο (με ένα AP με omni) και να δεις αν υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι στην Νάξο για να οργανωθείτε και να αρχίσετε να δημιουργείτε έναν πυρήνα. Για link με Σύρο, είναι δύσκολα τα πράγματα ακόμη, μιας και δεν έχουμε κάποιον διαθέσιμο κόμβο με οπτική προς Νάξο αυτή την στιγμή, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Εν πάση περιπτώση, ξεκίνα να παρακολουθάς το forum και ρώτησε μας για ότι χρειαστείς. Τα links μεταξύ των νησιών είναι δύσκολα και μακάρι να καταφέρουμε να το βγάλουμε.

Περιμένουμε νέα σου.

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 04, 2011, 11:17:17 πμ »
Μολις παρατηρησα οτι ολα τα λινκ του MWN ειναι απο τον ιδιο ανθρωπο! του εχω ξαναστειλει, δοκιμασα και παλι και περιμενω να δουμε! θα ειναι πολυ ενδιαφερον λινκ! 35κμ αλλα με δυνατα εργαλεια θα γινει ωραια δουλεια! θα δοκιμασω να σηκωσω και το AP εδω στο βουνο συντομα! εχω ηδη ενα για αλλη χρηση και θα το γυρησω σε κοινο!

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 04, 2011, 12:41:12 μμ »
Να ενημερώνεις την wind με αυτά που κάνεις και είναι ενεργά, ώστε να τα βλέπουμε.

Ο φίλος από την Μύκονο, έχει καιρό να δώσει σημεία ζωής. Κάποτε συζητάγαμε να κάνουμε ένα link Τήνο-Μύκονο μιας και Σύρο-Τήνο έχουμε ήδη, αλλά δεν προχώρησε γιατί έχουμε πρόβλημα να βάλουμε κι άλλο εξοπλισμό στην Τήνο.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι στην Νάξο έχουν εμφανιστεί;

Έχω και εγώ έναν γνωστό που μπορεί να ενδιαφερθεί. Θα του μιλήσω και θα σε ενημερώσω.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 04, 2011, 16:38:54 μμ »
Καλως ήρθες και από εμένα Μάριε!

Άντε σιγά σιγά να αναπτυσσόμαστε...!
Από ότι είδα στη WiND, από τον κόμβο μου Dimag2 #87, έχουμε οπτική επαφή με Νάξο κυρίως με τους αντίστοιχους #217 και #218. Η απόσταση είναι μεγάλη αλλα με προσπάθεια πιστεύω ίσως να γίνει κάτι. Δεν υπόσχομαι τίποτα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχω τη δυνατότητα να προχωρήσω άμεσα σε αναβάθμιση του κόμβου για κάτι τέτοιο, αλλα κάποια στιγμή αργότερα είναι πιθανόν... Αρχικά, κάνε αυτό που πρότεινε και ο Baksin έτσι ώστε να αναπτυχθείτε κάπως σε τοπικό επίπεδο, και βλέπουμε μετά.
Ελπίζω στα εργαλειάκια που ανέφερες προηγουμένως, να συγκαταλέγεται το βασικό από αυτά, που είναι το "shaker" (αυτό που χτυπάμε το φραπε). Άντε καλά στησίματα, και... καλούς φραπέδες! Χεχε!   ;D 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2011, 19:42:28 μμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 04, 2011, 18:53:16 μμ »
πολυ ωραια πραγματα... αλλα δεν ξερω ποσοι αλλοι θα ενδιαφερονται! ηδη το εχω πει σε αρκετους αλλα δεν βρισκουν νοημα.. πρεπει να το γουσταρεις και λιγο για να ασχοληθεις! βλεποντας και κανοντας λοιπον :)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 04, 2011, 19:58:43 μμ »
πολυ ωραια πραγματα... αλλα δεν ξερω ποσοι αλλοι θα ενδιαφερονται! ηδη το εχω πει σε αρκετους αλλα δεν βρισκουν νοημα.. πρεπει να το γουσταρεις και λιγο για να ασχοληθεις! βλεποντας και κανοντας λοιπον :)

Θα συμφωνήσω μαζί σου! Οι περισσότεροι μόλις ακούνε την ιδέα, η πρώτη τους ερώτηση είναι το τί θα κερδίσουν, και αν θα έχουν τσάμπα internet. Φυσικά δεν είναι έτσι τα πράγματα, σκοπός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση το internet, και όντως πρέπει να το γουστάρεις λίγο για να ασχοληθείς, να χεις το μικρόβιο που λέμε... Μια ματιά που έριξα από περιέργεια, νομίζω ότι θεωρητικά και με μικρότερο πιατάκι παραβολικό solid dish 90cm 32dBi (όχι offset που έχουν παράκεντρο το feeder), και με την XR5, κάτι θα μπορούσε να γίνει (με πολλά...γκάζια όμως :P κατάλαβες...)

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 04, 2011, 20:06:37 μμ »
Θα πρότεινα πιάτο prime focus (αυτά με το feeder στο κέντρο) και μέγεθος τουλάχιστον 1.20m.

Δεν πρόσεξα καλά αλλά μου φαίνεται ότι τα σημεία στην Νάξο είναι σε χαμηλό υψόμετρο, πράγμα που δεν είναι καλό. (Έχω έναν γνωστό που έχει λατομείο στον Κυνίδαρο, θα το κοιτάξω μπας και μπορεί να βγει από εκεί.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 04, 2011, 20:45:13 μμ »
Θα πρότεινα πιάτο prime focus (αυτά με το feeder στο κέντρο) και μέγεθος τουλάχιστον 1.20m.

A μπράβο, αυτό εννοούσα (το prime focus με το feeder στο κέντρο) αλλά δεν θυμόμουν την ονομασία του. Λές να απαιτηθεί 1.2μ ε? Όντως επειδή είναι χαμηλά οι άλλοι κόμβοι Νάξο πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα από ανακλάσεις στη θάλασσα και πιθανά εμπόδια στο λιμάνι. Μάριε ο κόμβος στο Μοναστήρι είναι σε "λάκκο"; Έχει κάτι να το φράζει από μπροστά όπως καμια πλαγιά; Γιατί κάτι τέτοιο φαίνεται στη WiND.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 04, 2011, 20:52:25 μμ »
Το 1.0m το έχω απαραίτητο, το 1.2m θα είναι καλύτερα, γιατί μιλάμε για 50-60km απόσταση. Θέλει καλή στόχευση και όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος στην λήψη.

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 04, 2011, 21:02:06 μμ »
για που μιλαμε? Συρο η Μυκονο?

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 04, 2011, 21:08:20 μμ »
για που μιλαμε? Συρο η Μυκονο?

Όχι Σύρο - Νάξο μιλάμε πάντα. Στη Μύκονο ούτως η άλλως πρέπει να το έχουν αφήσει λίγο... στην τύχη του, αφού έχει ελάχιστους ενεργούς κόμβους εδω και ερκετό καιρό.

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 04, 2011, 21:11:57 μμ »
πιατο 1.2 μετρα υπαρχει αμεσα διαθεσιμο! καρτα xr5 επισης! ενα feederaki λειπει αλλα εχω μιλησει ηδη με nvak και οταν ανεβω παλι αθηνα θα παω να παρω ενα! μηχανημα εχω ενα alix3c2 φορτωμενο με openwrt = ειμαι σχεδον ετοιμος για ολα!

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 04, 2011, 21:20:54 μμ »
πιατο 1.2 μετρα υπαρχει αμεσα διαθεσιμο! καρτα xr5 επισης! ενα feederaki λειπει αλλα εχω μιλησει ηδη με nvak και οταν ανεβω παλι αθηνα θα παω να παρω ενα! μηχανημα εχω ενα alix3c2 φορτωμενο με openwrt = ειμαι σχεδον ετοιμος για ολα!

Εσύ είσαι έτοιμος, από τη μεριά μου εγώ δεν έχω τίποτα για δοκιμή και ούτε έχω τη δυνατότητα άμεσα, όπως είπα κ πριν. Θα δούμε στο μέλον. Προς το παρόν υπομονή μήπως ενδιαφερθεί και κανένας άλλος από εκεί να συνδεθεί.

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 04, 2011, 21:25:51 μμ »
τωρα που με πορωσες εγω δεν σταματαω με τιποτα! θα τα στησω σιγα σιγα οποτε μπορεσω και θα βαρεσω ap προς τα εκει! και θα ενημερωσω... θα ειναι τρελουτσικο λινκ :)