Αποστολέας Θέμα: Εδώ Αντίπαρος  (Αναγνώστηκε 964 φορές)

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Εδώ Αντίπαρος
« στις: Ιούλιος 24, 2011, 23:46:37 μμ »
Καλησπέρα,μένω αντίπαρο και θα ήθελα και go να μπορέσω να συνδεθώ σε κάποιο κόμβο, "ασκολιεμε" 4 χρονια τώρα με ασύρματα δίκτυα εδώ στην αντίπαρο έχω και δικό μου πούντα πάρου -αντιπάρου. από εξοπλισμό έχω διαφορα  bullet m2 "νανοστατιον" grid 26 dbi "μικροτικ" ruterboard.μπορείτε να με βοηθήσετε να δω πιο είναι το πιο κοντινό μου acces point?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 25, 2011, 00:24:22 πμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Εδώ Αντίπαρος
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 25, 2011, 00:20:13 πμ »
Καλώς ήρθες φίλε μου. Δυστυχώς στα μέρη σου δεν υπάρχει κανείς (είσαι ο πρώτος που εμφανίζεται). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και κάτι.

Όπως θα δεις είμαστε εδώ και κάποιο καιρό στην προσπάθεια επίτευξης σύνδεσης με την Νάξο, όπου και εκεί έχει εμφανιστεί ο πρώτος ενδιαφερόμενος.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις βάζοντας (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) τα σημεία σου στην wind (http://www.cywn.gr/wind) και ακολούθως το συζητάμε.

Το πιθανότερο είναι να πέσεις από την αρχή στα βαθειά για να συνδεθείς με άλλο νησί. Επίσης μην απογοητευτείς επειδή αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Ο σκοπός είναι όλοι να μαθαίνουμε και να επικοινωνούμε. Τα links βγαίνουν όταν όλοι μπορούμε, όσο κι αν χρειαστεί για να γίνει αυτό.

Και πάλι καλώς ήρθες. Πέρνα τα σημεία σου στην wind και κάνε και μια πρώτη έρευνα για τις οπτικές που μπορεί να έχεις με άλλα σημεία και συνεχίζουμε την συζήτηση εδώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 25, 2011, 00:24:36 πμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 25, 2011, 10:40:01 πμ »
Γειά σου φίλε, καλώς ήλθες και από εμένα! Συμφωνώ με baskin! Δες πρώτα τί και πώς, πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις, και βλέποντας και κάνοντας μετά...

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 23:59:27 μμ »
Καλησπέρα,έχω κάνει 2 φορες εγγραφη στο wind αλλα δεν έχω πάρει email. τι κάνω λάθος? a και σε ένα scan που έχανα εκθές βρήκα ένα link ΚΥΚΛΑΔΕΣ NET.μήπως είναι κάποιος από το forum

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 01:08:46 πμ »
Καλησπέρα,έχω κάνει 2 φορες εγγραφη στο wind αλλα δεν έχω πάρει email. τι κάνω λάθος? a και σε ένα scan που έχανα εκθές βρήκα ένα link ΚΥΚΛΑΔΕΣ NET.μήπως είναι κάποιος από το forum

Δεν νομίζω να έχει να κάνει με το CyWN. Όσο για το email δές μήπως για κάποιο λόγο στο στέλνει στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Για επιπλέον πληροφορίες θα σε ενημερώσει ο baskin σχετικά με αυτό. Επι ευκαιρία, είχα κάνει και εγώ ένα scan τις προάλλες με ενα usb wifi adapter με μια απλή κλασική κεραιούλα omni πάνω του 2-3 db και έπιασα Αντίπαρο! Δεν θυμάμαι το SSID (σίγουρα έλεγε κάτι για antiparos, antiparos hotspot, κάτι τέτοιο) αλλα για να το πιάνω πάει να πεί πως έστελνε με αρκετά! Έχεις κάτι υπόψη σου για το συγκεκριμένο;

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 02:50:47 πμ »
Αυτός είναι διπλα στο σπίτι μου,από τι ξέρω pezi me dlink 2100 και omni.to σπίτι μου έχει οπτική με syro.exo ένα usb adapter alpha network 1w και μια 24 grid που κάθεται ίσος κάνω και εγώ ένα scan προς σύρο να δούμε τι πουλια πιάνουμε,

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 10:47:35 πμ »
Καλώς ήρθες και καλή χρονιά. Σου ενεργοποίησα τον λογαριασμό, χειροκίνητα, οπότε μπες και βάλε τα σημεία σου.

Έχουμε ένα πιάτο που κάθεται στον κόμβο dimag2. Μπορούμε να κανονίσουμε καμιά προσπάθεια για link αν υπάρχει οπτική επαφή.

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 12:10:52 μμ »
καλημέρα,από τι βλέπω έχουμε οπτική από το κόμβο
σάλας-πούντα(238) 48 km. ρίξτε μια ματια, στη πούντα έχω ένα link με την αντίπαρο με πιάτα και στα 5ghz,μπορούμε να κανονίσουμε μια μέρα μήπως και πιάσουμε tipota.exo και ένα link (του φίλου μου) πάνω σε βουνό με όνομα ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΑΠ μήπως το έχει πιάσει κανεις

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 13:18:49 μμ »
Επειδή έχει θάλασσα ανάμεσα  :) είναι καλό να είμαστε όσον το δυνατόν πιο ψηλά. Που μπορείς να στήσεις εύκολα εξοπλισμό για link στα 5Ghz; Για αρχή κάνουμε δοκιμή και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 16:00:18 μμ »
Όντως, το πιάτο κάθεται και περιμένει σιωπηλό. Δες τί μπορείς να κάνεις εσύ από τη μεριά σου και πού βολεύει να στήσεις εξοπλισμό, και έπειτα αν είναι κανονίζουμε για δοκιμή. Εμείς είμαστε στημένοι από τη μεριά μας, καθώς ήταν να δοκιμάσουμε link με Νάξο που τελικά, για διάφορους λόγους, δεν έγινε εως τώρα, και από ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον. Αναμένουμε νέα σου όταν βρείς χρόνο να το ψάξεις.

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 16:10:17 μμ »
και στα 2 σημεία μπορώ να στήσω 5 ghz, τώρα αν xριαζετε να ανεβώ ψιλά μονο στου φίλου μου αλλα δεν ξέρω αν θέλει,επειδή δεν έχω ξανά κάνει link με πιάτα πως ρυθμίζουμε το πιάτο στο elevation γιατί σε κάτι φωτό στο awmn βλέπω  κοιτάνε προς τα κάτω,

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 16:13:50 μμ »
τα υλικά τα έχω όλα για να κάνουμε scan είτε 2,4ghz με grid και bulletm2 είτε με πιάτα 5ghz με routerboard και cm9, αν καταφέρουμε και συνδεθούμε αγοράζω άλλο πιάτο και feeder μετά

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 17:22:07 μμ »
Για δοκιμή κάνει ότι έχεις. Αν κάνεις μόνιμο κόμβο, θα ξεχάσεις τα mikrotik και θα βάλεις openwrt!!!  ;)

Αν το πιάτο είναι παραβολικό, συνήθως με 45 μοίρες κλίση "κοιτάει" ευθεία.

Αποσυνδεδεμένος salaman

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 19:48:40 μμ »
μην μου ανάβεις φωτιές τώρα,2μήνες ψήνομε για ένα routerstation.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 02, 2012, 19:53:01 μμ από salaman »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 20:11:32 μμ »
Και εγώ router station (το απλό) εχω στον κόμβο dimag2 και μπορώ να πώ ότι έως τώρα τα πάει περίφημα (μας έκανε κάτι κολπάκια, αλλά το συνεφέραμε με τον baskin, όπως έχει δείξει εδώ και καιρό). Όχι ότι θέλω να σε ψήσω περισσότερο αλλά... 8) ας δοκιμάσουμε πρώτα εαν είναι εφικτό, και μετά ψήσου!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 02, 2012, 20:13:12 μμ από dimag »