Αποστολέας Θέμα: Ασύρματη παροχή υπηρεσίας internet...?  (Αναγνώστηκε 404 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
Ασύρματη παροχή υπηρεσίας internet...?
« στις: Ιανουάριος 04, 2012, 00:47:21 πμ »
Μου έστειλε μια φίλη μήνυμα για να με ρωτήσει αν γνωρίζω πληροφορίες για αυτή την υπηρεσία (http://www.gobroadband.gr/). Έχετε κάτι υπόψην; Το έχετε ξαναδεί αυτό ή κάτι άλλο παρεμφερές; Παροχή υπηρεσίας πρόσβασης στο διαδίκτυο ασύρματα σε μεγάλες πόλεις από hotspots... μου κίνησε λίγο την περιέργεια.... γιατί ακούγονται διάφορα τελευταία (όποιος κατάλαβε κατάλαβε...).

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Ασύρματη παροχή υπηρεσίας internet...?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 04, 2012, 19:17:44 μμ »
Μάλλον μέσο κινητής το κάνουν (VISP, Virtula Internet Service provider). Ας ρωτήσει περισσότερα για την τεχνολογία και το συζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 00:21:58 πμ »
Μάλλον μέσο κινητής το κάνουν (VISP, Virtula Internet Service provider). Ας ρωτήσει περισσότερα για την τεχνολογία και το συζητάμε.

Δεν νομίζω, μέσω WiFi πρέπει να το κάνουν, γιατί αν ρίξεις μια ματιά στο FAQ κάπου αναφέρουν ερωτήσεις σχετικές με:
"Βλέπω στην ασύρματη κάρτα του υπολογιστή μου ταχύτητα σύνδεσης π.χ. 11 Mbps ή 24 Mbps. Τι είναι αυτή η ένδειξη",
"Η ασύρματη κάρτα μου "βλέπει" πολλές φορές το ίδιο δίκτυο, π.χ. "Galatsi Wi-Fi Net" ή "Melissia VoIP". Γιατί ;",
"Γιατί υπάρχουν διαφορετικά δίκτυα π.χ. "Galatsi Wi-Fi Net" και "Galatsi VoIP" ; Ποια η διαφορά ;"

και ποιό ειδικά....

"Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιονδήποτε υπολογιστή για να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο ;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε υπολογιστή για τη σύνδεσή σας στο δίκτυο μας/σας, αρκεί φυσικά αυτός να είναι εξοπλισμένος με μια συμβατή ασύρματη κάρτα 802.11b/g."

"Είμαι συνδεδεμένος/η στο ασύρματο δίκτυό σας και το σήμα που δείχνει η κάρτα μου είναι πολύ δυνατό. Παρόλα αυτά δεν έχω μεγάλη ταχύτητα πρόσβασης στο internet. Γιατί ;

Όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω, οι ταχύτητες σύνδεσής σας με το internet είναι έως 1 ή 2 Mbps ανάλογα με τον τύπο της σύνδεσής σας. Η εταιρία μας φροντίζει πάντα ώστε να έχει διαθέσιμο bandwidth ανάλογα με τους συνδρομητές και ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν όμως αστάθμητοι παράγοντες, πέρα από τη δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα, που είναι δυνατό να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών. Οι παράγοντες αυτοί είναι κυρίως οι παρεμβολές από άλλα ασύρματα δίκτυα που μπορεί να χρησιμοποιούν τις ίδιες συχνότητες με το δίκτυο μας. Επίσης πολλές άλλες συσκευές χρησιμοποιούν το ίδιο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων με το δίκτυο μας, όπως π.χ. ασύρματα τηλέφωνα, κάμερες παρακολούθησης, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, φούρνοι μικροκυμάτων, κλπ. Έτσι, παρόλο που μπορεί να είσαστε συνδεδεμένοι κανονικά στο δίκτυο μας και με ισχυρό σήμα, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ίσως να είναι μικρότερη από την ονομαστική."

Επίσης:
"Δεν μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο ενώ η συνδρομή μου είναι ενεργή. Γιατί ;

Εάν "βλέπετε" κάποιον κόμβο του δικτύου μας με την ασύρματη κάρτα του υπολογιστή σας και έχετε πρόσβαση στη σελίδα εισόδου, τότε πιθανότατα έχετε εισάγει λάθος userID και/ή password. Εάν έχετε ξεχάσει ή χάσει το password σας τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας."

Όλα αυτά κάτι μου βρωμάνε, και αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά στο FAQ βγάζεις το συμπέρασμα ότι πρόκειτε για κάποια υλοποίηση WiFi και όχι μέσω κινητής.

Σε έπεισα???  8)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2012, 00:25:08 πμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 14:44:43 μμ »
Και πως πιάνεις ασύρματο εκεί που είσαι;;;;;;

Μάλλον αναφέρονται στην σύνδεση με τον router που δίνουν, σε αυτά που έγραψες.

Αν δίνουν ασύρματα (WISP) τότε που δίνουν (ποιες περιοχές) και τι κάλυψη έχουν; Δεν είδα να λένε κάτι.

Επίσης η σελίδα τους είναι κακοστημένη και πετάει και errors. Μούφα μου μυρίζει όλη η υπόθεση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2012, 14:46:25 μμ από baskin »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 15:56:22 μμ »
Οτι είναι προχειροστημένο απ' ότι δείχνει, είναι το μόνο σίγουρο. Απλά, επειδή ακούγονται δίαφορα για "καυγάδες και αντιπαραθέσεις" στις ασύρματες κοινότητες των μεγάλων πόλεων, εμένα πηγαίνει το μυαλό μου στο μήπως έχει κάποια σχέση αυτό, και εμπλέκονται κάποιοι μέσα σε αυτή την ιστορία... (μια υπόθεση έκανα). Δεν λέει τίποτα ούτε για κάλυψη ανά κόμβο, ούτε για περιοχές που είναι διαθέσιμο. Τέλος πάντων, θα στείλω ίσως κάνα email να ρωτήσω από περιέργεια περιοχές κάλυψης και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης και λειτουργίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2012, 00:36:15 πμ από dimag »

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 23:42:46 μμ »
Που πάνε και τα βρίσκουνε κάτι τέτοια δεν μπορώ να καταλάβω. Μούφα μου φαίνεται και μένα.
Εταιρεία τηλεπικοινωνιών Α.Ε. από το 2006 και να έχει τέτοια ιστοσελίδα το βρίσκω λίγο απίθανο.
Εκτός του ότι άν κάνεις ένα google search στους partners δεν βρίσκεις τίποτα.