Αποστολέας Θέμα: PBX - VOIP  (Αναγνώστηκε 178 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
PBX - VOIP
« στις: Ιανουάριος 22, 2012, 13:45:11 μμ »
γεια χαρα, εδω και μερικες μερες ασχολουμαι με τα pbx. εχω εγκαταστησει το elastix πανω σε ενα alix3c2 με μια cf microdrive 5gb. εχω χρησιμοποιησει και ενα spa3102 για να φερω το pstn στο pbx και καποια sip trunk για τις εξωτερικες κλησεις.

στην περιπτωση μου εχω το μεγιστο 8 extensions. το θεμα λοιπον ειναι οτι πολλες φορες παρατηρω παρεμβολες και θορυβους στην κληση σε βαθμο που δυσκολευεσαι να συνεννοηθεις με τον συνομιλητη.

θελω λοιπον τη βοηθεια σας στο αν το μηχανηματακι μου ειναι ικανο απο θεμα ιπποδυναμης να βγαλει περα το τηλεφωνικο κεντρο και αν δεν ειναι αυτο το προβλημα να βρουμε πιο ειναι ;)

οπως και ναχει ευχαριστω τους οσους βοηθησουν.

Αποσυνδεδεμένος pasific

• Κουνούπι
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: PBX - VOIP
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 22, 2012, 18:33:21 μμ »
απο webinterfece δεν σου δειχνει τιν cpu kai tin ram?

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 23, 2012, 02:41:34 πμ »
Από θέμα ιπποδύναμης δεν ξέρω αν αντέχει, αλλά σίγουρα θα πρέπει να απενεργοποιήσεις πολές από τις υπηρεσίες του elastix για να είναι σταθερό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις από ότι ξέρω το στήνουν χειροκίνητα από την αρχή το σύστημα, ξεκινώντας με την βασική έκδοση του asterisk, και περνώντας μία μία τις δυνατότητες που κρινονται απαραίτητες. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τέτοιο στήσιμο, αλλά αυτά θυμάμαι από παλαιότερες αναζητήσεις μου σχετικά με VoIP. Δες τις απαιτήσεις του elastix και συγκρινέ τις με αυτές του alix. Επίσης, μήπως χρησιμοποιείς κάποιον SIP-GSM Gateway και σου κάνει παρεμβολές; Έχεις παρατηρήσει πότε συμβαίνουν αυτές οι παρεμβολές (καλώντας ποιά νούμερα, ή ανάλογα από πού σε καλούν);

Αποσυνδεδεμένος mariosfx

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 23, 2012, 13:08:42 μμ »
ευχαριστω για τις απαντησεις...

λοιπον εχει ενδειξεις για cpu & ram στο webinterface αλλα δεν δειχνει να ειναι στα ορια... το νιωθω ομως βαρυ οντως σαν λειτουργικο αλλα λογο απειριας πανω στα λινουξ κυριως και μετα πανω στις ρυθμισεις του αστεριξ πηγα στην ευκολη οδο (elastix) με τη βοηθεια του mihpel δοκιμασα σε ολα τα extension/trunk και γενικοτερα οπου επαιζε ρυθμιση codec τον alaw και νομιζω οτι εχω καλυτερο αποτελεσμα γενικοτερα.

τωρα για κατι πιο ελαφρυ ειδα το astlinux το οποιο εχει πιο μαζεμενες τις ρυθμισεις σε ενα webinterface με χρηση και manual ρυθμισεων και πιστευω θα ειναι καλο... αλλα ειμαι πολυ πισω και δεν βρισκω και πολλους οδηγους να με βοηθησουν οποτε για την ωρα θα μεινω στο elastix...

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 24, 2012, 01:39:30 πμ »
Ψάχνοντας, ανοίγει ή όρεξη! Αν έχεις χρόνο πάντως δοκίμασε και το astlinux, και πες μας εντυπώσεις! Ναι οι a kai u law codecs χρησιμοποιούν την λιγότερη δυνατή συμπίεση επιβαρύνοντας έτσι λιγότερο την cpu. Είναι πανομοιότυποι codecs με τον u να χρησιμοποιείται κυρίως USA (και japan αν θυμάμαι καλά) και τον Α στις υπόλοιπες χώρες.