Αποστολέας Θέμα: προβληματικος οτε αλλαγη σε hol?  (Αναγνώστηκε 917 φορές)

Αποσυνδεδεμένος marios261

• Κουνούπι
  • *
προβληματικος οτε αλλαγη σε hol?
« στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 12:11:41 μμ »
Καλημερα στο φορουμ.πρωτη φορα εδω εχω ενα προβληματακι και θα ηθελα να με βοηθησετε.Μενω στα ταλαντα στης εργατικες κατοικιες στη συρο και εχω συνδεση conn-x εδω και ενα χρονο περιπου.Αλλα οι ταχυτητες δεν ειναι πολυ καλες.εχω συνδεση εως 24mps και πιανω 6 και πολλες φορες και λιγοτερο.πηρα τηλ τον οτε και μου ειπαν επειδη ειμαι μακρια απο το σταθμο δεν μπορω να πιασω πανω απο 6,2mps.πηγα και ρωτησα και για τη hol για να δω τη γινεται και απο εκει και μου ειπε ο υπαλληλος οτι μια κοπελα που δουλευει στη vodafone και μενει κοντα σε εμενα και εχει hol πιανει 14mps.Δεν ειπα οτι θα πιανω τοσο αλλα και λιγο παραπανω να ειμαι απο τον οτε παλι ευχαριστημενος θα ειμαι.Αν υπαρχει και καποιος κοντα στην περιοχη μου με hol για να μου πει πως παει το ιντερνετ θα με βοηθουσε παρα πολυ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 07, 2012, 18:48:22 μμ από marios261 »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
Απ: προβληματικος οτε αλλαγη σε hol?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 00:02:46 πμ »
Φίλε Μάριε, καλως όρισες κατ' αρχήν στο forum! Δεν έχω δει προσωπικά τί ταχύτητες πιάνει η HOL στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά επέτρεψέ μου να σου πώ ότι σου είπαν βλακείες εκεί που ρώτησες. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με πρόβλημα στον ΟΤΕ, παρά μόνο με την απόσταση απο το κέντρο που υπάγεσαι και από τους περιορισμούς της εκάστοτε τεχνολογίας, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ADSL2+. Η απόσταση από το DSLAM της HOL είναι ακριβώς η ίδια (και λίγο παραπάνω, περίπου στα 50 μέτρα περισσότερο) σε σχέση με του ΟΤΕ, καθώς βρίσκονται σχεδόν δίπλα. Η περιοχή που ανέφερες υπάγεται στο κέντρο του ΟΤΕ που βρίσκεται στο super market Νεωρίου λίγο πιό πάνω, και μάλιστα αν παρατηρήσεις απέναντι από ένα καφενείο που υπάρχει στο πίσω μέρος το κτιρίου, ακριβώς απέναντί του και πάνω στο δρόμο, υπάρχει ένα κουτί (σαν ΚΑΦΑΟ) στο οποίο μέσα φιλοξενούνται τα μηχανήματα της HOL. Οπότε, πρέπει να είσαι γύρω στα 3-4 χιλιόμετρα από εκεί. Βάση της απόστασής σου, δες λίγο στην παρακάτω εικόνα για το τί ταχύτητα προβλέπεται να έχεις με ADSL2+

Επομένως με δεδομένης της ίδιας απόστασης και ότι χρησιμοποιείς το ίδιο ή γειτονικό ζευγάρι χαλκού (καλωδίου) η ταχύτητά σου θα είναι πάνω κάτω η ίδια. Το μόνο πλεονέτημα που μπορεί να θεωρηθεί, είναι πως η HOL παρέχει πακέτα ADSL των 6Mbps (όπως π.χ. το doyble-play lite), κάτι που συνεπάγεται ότι θα πληρώνεις λιγότερα χρήματα και θα έχεις ταχύτητα ανάλογη με αυτήν που πληρώνεις. Τα συμπεράσματα δικά σου...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2012, 00:12:07 πμ από dimag »

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 01:03:28 πμ »
κοιτα η αποσταση απο οτι ειδα περιπου ειναι στα 3 χιλιομετρα οποτε θεωρητικα θα μπορω να πιασω μεχρι 8mps.Δεν ειμαι σιγουρος παντως αν η περιοχη μου εδω υπαγεται στο σταθμο της ερμουπολης η το σταθμο του φοινικα .παντως η κοπελα που σου ανεφερα με τη hol το σπιτι της ειναι στα 100 μετρα απο το δικο μου εκτος αν ο υπαλληλος εκει μου ελεγε ψεματα.επειδη εχω λιγο χαθει με της ταχυτητες αποστασης και ολα αυτα  δες λιγο τα στοιχεια του ρουτερ  μου και πες μου πια ειναι η ταχυτητα που κλειδωνει γιατι αλλαξα και εβαλα αλλο επανω και εχω μπερδευτει λιγο  και αν ειμαι καλα με τα στοιχεια αυτα.ευχαριστω προκαταβολικα
Mode:   ADSL_2plus
Traffic Type:   ATM
Status:   Up
Link Power State:   L0

Downstream   Upstream
Line Coding(Trellis):   On   On
SNR Margin (0.1 dB):   82   101
Attenuation (0.1 dB):   405   218
Output Power (0.1 dBm):   188   126
Attainable Rate (Kbps):   9824   1047

Path 0       Path 1   
    Downstream   Upstream   Downstream   Upstream
Rate (Kbps):   8327   1023   0   0

K (number of bytes in DMT frame):   0   0   0   0
R (number of check bytes in RS code word):   0   0   0   0
S (RS code word size in DMT frame):   0.50   0.00   0.0   0.0
D (interleaver depth):   1   1   0   0
Delay (msec):   0.24   0.49   0.0   0.0
INP (DMT symbol):   0.0   0.0   0.0   0.0

Super Frames:   2027888   941581   0   0
Super Frame Errors:   0   0   0   0
RS Words:   0   0   0   0
RS Correctable Errors:   0   0   0   0
RS Uncorrectable Errors:   0   0   0   0

HEC Errors:   0   2207   0   0
OCD Errors:   1095   0   0   0
LCD Errors:   0   0   0   0
Total Cells:   641354660   1646007749   0   0
Data Cells:   110483310   74482124   0   0
Bit Errors:   0   8604   0   0

Total ES:   1588   21
Total SES:   20   0
Total UAS:   16   96307
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2012, 01:55:40 πμ από marios261 »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 14:19:23 μμ »
Κώδικας: [Επιλογή]
Path 0       Path 1   
    Downstream   Upstream   Downstream   Upstream
Rate (Kbps):   8327   1023   0   0

Με αυτό το modem/router "κλειδώνεις" στα 8327/1023 kbps (Down/Up). Βάση της ενδεικτικής απόστασης που αναφέρεις (~3χλμ), και σύμφωνα πάντα με το διάγραμμα, είσαι μέσα στα απολύτως φυσιολογικά επίπεδα (δηλαδή στα 8Mbps περίπου). Τώρα, στα πρακτικά τεστ (π.χ. speedtest.net) προφανώς θα σου δείχνει λιγότερο, όπως γίνεται με όλους. Λογικά πρέπει να σου δείχνει περίπου 6-7 Mbps. Το δικό μου, που κλειδώνει στα 22Mbps, δείχνει στο speedtest 18.4 Mbps.

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 14:30:06 μμ »
το θεμα ειναι γιατι μου ειπανε απο τον οτε οτι δεν μπορω να παω πανω απο 6,2.Εκτος αν δεν ξερουν τι τους γινεται.Ναι οντως στο speedtest μου δειχνει 6.9.Να ρωτησω και κατι αλλο αν γνωριζεις.πηρα καινουργιο ρουτερ προσφατα και κλειδωνει χαμηλοτερα απο το παλιο.γιατι αυτο αν γνωριζεις?.το netgear dgn3500 για την ακριβια.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2012, 14:34:35 μμ από marios261 »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 16:38:52 μμ »
Το γιατί σου είπαν αυτό δεν το γνωρίζω. Πολύ πιθανόν, γνωρίζοντας κάποια άλλη παρόμοια περίπτωση με τη δική σου να είχαν αυτό κατά νού. Πάντω ξέρω σίγουρα ότι ο ΟΤΕ εχει καταγεγραμμένο (συνήθως χωρίς να είναι απόλυτο) κατά προσέγγιση στο σύστημα του το μήκος καλωδίου για κάθε συνδρομητή. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου αυτό δεν έχει καταγραφεί, και ίσως να ήσουν μια από αυτές τις περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι βάση της απόστασής σου, μάλλον θα ήταν απίθανο να πιάσεις 14Mbps.  Για το άλλο θέμα τώρα, έχει να κάνει με το chip που χρησιμοποιεί κάθε modem, και την "ευαισθησία" του (χοντρικά). Και εγώ έχω ένα ZyXEL το οποίο το είχα πληρώσει και πανάκριβα (πάνω από 200€ τότε), και μου συγχρόνιζε πιο χαμηλά (αν θυμάμαι καλά 1-2Mbps χαμηλότερα) από ένα Thomson TG-585 V7 που έχω τώρα, και το οποίο τα πάει ικανοποιητικά καλά μπορώ να πώ! Ίσως να είναι και από τα καλύτερα ανάμεσα σε αυτά που δίνει ο ΟΤΕ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2012, 16:48:15 μμ από dimag »

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 19:05:34 μμ »
ευχαριστω παρα πολυ με της απαντησης σου με βοηθησες παρα πολυ.τσαμπα τα λεφτα του καινουργιου ρουτερ γαματο και το πληρωσα και 100 ευρω.τωρα με αυτα που μου ειπες ειμαι καπως διστακτικος με την αλλαγη.Μη χασουμε και αυτα που εχουμε.τουλαχιστον αν πιανω τα ιδια με τωρα και γλυτωσω τα παγια του οτε ευχαριστημενος θα ειμαι αλλα θα τα πιανω η θα πεσουμε και αλλο.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 08, 2012, 22:00:37 μμ »
Με την 6ρα της hol θα εχεις περιπου στο speedtest 5.5 mbps. Μην περιμενεις παραπανω. Αλλα αν νομιζεις οτι σε συμφερει οικονομικα ειναι δικη σου επιλογη.

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 15:41:05 μμ »
σκεφτομαι την 24 της hol γιατι βλεπω οτι η γραμμη μου μπορει να βγαλει μεχρι 8 μπορει και λιγο παραπανω.κοιτα και με αυτην την ταχυτητα κανω ια χαρα τη δουλεια μου,Αν μπορω να την κανω παλι και πιο οικονομικα θα ειμαι ευχαριστημενος.15 ευρω που ειναι φθηνοτερα απο τον οτε δεν ειναι και λιγα.φανταζομαι μικρες διακυμανσεις στην ταχυτητα πανω κατω ειναι φισιολογικες..Σε ευχαριστω και παλι για την βοηθεια παντως.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 09, 2012, 15:43:48 μμ από marios261 »

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 00:21:29 πμ »
Τί ευχαριστείς, τίποτα, να 'σαι καλά! Να σου πώ την αλήθεια μου, προσωπικά δεν θα έβαζα την 24ρα, γιατι θα δίνεις τσάμπα χρήματα παραπάνω για να έχεις στην ουσία το πολύ 2Mbps παραπάνω... και εκτός αυτού θα πληρώνεις για 24ρα και θα έχεις 8ρα. Ενώ με την 6ρα θα πληρώνεις ακριβώς αυτό που θα έχεις, και η ταχύτητα δεν θα έχει και τόσο τραγικές διαφορές... εκτός πάλι αν θέλεις να έχεις οπωσδήποτε την μέγιστη ταχύτητα που μπορείς, και σου είναι τόσο απαραίτητα αυτά τα 2 Mbps παραπάνω (στην καλύτερη). Δεν θέλω να σε επηρεάσω φυσικά, απλά σου λέω την άποψή μου, και το τί θα έκανα στην θέση σου βάση των δικών μου αναγκών, μιάς και που οι καιροί είναι δύκσολοι για όλους μας... Ότι άλλο χρειαστείς είμαστε εδώ! Καλή επιλογή λοιπόν! Ενημέρωσε μας αν κάνεις κάποια αλλαγή, και ποιά τα αποτελέσματα!

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 11:04:44 πμ »
Νομίζω ότι η HOL δεν έχει δυνατότητα να σου δώσει γραμμή (double play) εκεί που είσαι. Την τελευταία φορά που ρώτησα, είχαν γραμμές μόνο στο κέντρο της Ερμούπολης και όχι στα άλλα κέντρα (του ΟΤΕ). Διασταύρωσε το πρώτα, πριν κάνεις αιτήσεις.

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 22:38:16 μμ »
υπαρχει κανονικα διαθεσιμοτητα hol  στην περιοχη μου απο οτι μου ειπαν.Μαλλον θα την κανω την αλλαγη γιατι τα χρηματα του οτε ειναι αρκετα.Να πω κιολας οτι το χρησιμοποιω μονο για ιντερνετ και δεν εχω τηλεφωνο.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 23:10:00 μμ »
Νομίζω ότι η HOL δεν έχει δυνατότητα να σου δώσει γραμμή (double play) εκεί που είσαι. Την τελευταία φορά που ρώτησα, είχαν γραμμές μόνο στο κέντρο της Ερμούπολης και όχι στα άλλα κέντρα (του ΟΤΕ). Διασταύρωσε το πρώτα, πριν κάνεις αιτήσεις.

Baskin, έχει βάλει εξοπλισμό και στο κέντρο του Νεωρίου (super market), αλλά το θέμα είναι αν έχει ελεύθερες πόρτες το dslam τους. Αυτό είναι "αλλουνου παπά Ευαγγέλιο". Εγώ πριν ενάμισι χρόνο περίπου που είχα κάνει αίτηση (πέφτω στο ίδιο κέντρο με αυτό που πέφτει και ο Μαριος) στην HOL περίμενα 3 μήνες, και δεν με σύνδεσαν γιατί δεν είχαν ελεύθερες πόρτες, όσπου βαρέθηκα να περιμένω και να τηλεφωνώ κάθε τρείς και λίγο και έβαλα connx τελικά.

• Κουνούπι
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 11, 2012, 15:12:13 μμ »
Βρηκα καπου πως να πηραξω λιγο το ρουτερ και ειπα να το δοκιμασω.Κατεβασα λοιπον το snr να δω μεχρι που ειναι τα ορια της γραμμης.επιασα μεχρι 10.1mps και το αφησα εκει για να δω κατα ποσο ειναι σταθερη η γραμμη σε εκεινο το σημειο η να ανεβασω παραπανω το snr αν και μεχρι στιγμης σταθερη τη βλεπω.Θα το αφησω να δω και στην πορεια αν εχει διακοπες και πως συμπεριφερεται.Αρα υπαρχει δυνατοτητα να παω παραπανω απο το 7 που ειχα  και το 6,2 και καλα που μου ελεγε ο οτε.

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 11, 2012, 23:23:22 μμ »
υπαρχει κανονικα διαθεσιμοτητα hol  στην περιοχη μου απο οτι μου ειπαν.Μαλλον θα την κανω την αλλαγη γιατι τα χρηματα του οτε ειναι αρκετα.Να πω κιολας οτι το χρησιμοποιω μονο για ιντερνετ και δεν εχω τηλεφωνο.

Επιβεβαίωσε το σίγουρα, μέχρι πριν από κάνα μήνα μου έλεγαν ότι δεν έχουν. Μπορεί βέβαια να έχει αλλάξει και κάτι. Και εγώ στο Επισκοπείο, περίμενα 3-4 μήνες και τελικά το έκανα OTE 24άρα (για να πιάσω 8).