Αποστολέας Θέμα: ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 3412 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
« στις: Ιούνιος 09, 2007, 16:16:06 μμ »
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΒΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑ Dimag. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ? ΔΙΑΘΕΤΩ AP DLINK DWL-2000AP+ ΚΑΙ PC. ΣΕ  1 ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΥΡΟ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 09, 2007, 21:11:33 μμ »
Καλώς τον. Την επόμενη φορά γράφε με πεζά γιατί τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.

Αν και το DWL-2000AP δεν είναι από τα προτινόμενα μηχανήματα για να συνδεθείς, για αρχή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, βάζοντας την ισχύ του στο lowest.

Από ότι είδα ο κοντινότερος κόμβος για να συνδεθείς αυτή την στιγμή είναι ο pityian(#28). Θα χρειαστείς μία καλή κατευθυντική κεραία (πιάτο με feeder ή καλή Grid). Οτιδήποτε άλλο δεν κάνει. Επίσης θα σου πρότεινα αν έχεις την δυνατότητα να πάρεις κάτι άλλο αντί του Dlink (π.χ. το Ovislink WL-5460AP).

Μόλις κατέβεις Σύρο, ενημέρωσε μας για να κανονίσουμε συνάντηση στην ταράτσα σου για να κάνουμε scan και να οργανώσουμε την εγκατάσταση.

Σε ενημερώνω ότι είσαι σε καλό σημείο και μελλοντικά μπορείς να γίνεις πλήρης κόμβος, βοηθώντας και στην επέκταση του δικτύου.

Για ότι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις. Διάβασε και τα κείμενα που υπάρχουν στο site (κυρίως το PlugMeIn) γιατί θα σου λύσουν πολλές απορίες. Και πάλι καλώς ήρθες και περιμένουμε νέα σου. 

Αποσυνδεδεμένος petrogazz

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
    • /home/PeTRogazZ - EnduroLinux Blog
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 09, 2007, 21:36:33 μμ »
5:16  ???, από ξενύχτι γύρισες βρε ;D. Καλως όρισες και από εμένα, επιτέλους να αρχίσουν να κινούνται τα πράγματα με περισσότερους clients κόμβους και σιγά σιγά και υπηρεσίες.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 09, 2007, 23:42:19 μμ »
Συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά προσπάθησα να γλιτώσω τους τόνους. Φυσικά και θα ενδιαφερόμουν για κόμβο αλλα προς το παρόν δεν το βλέπω γιατι δεν είμαι μόνιμα Σύρο οπότε.... το ξέρω οτι είναι σχετικα καλή η τοποθεσία μου γι αυτό δήλωσα και ενδιαφέρον. Απλά θα χρειαστεί ιστός κανα 5 μετρο γιατί γύρο γύρο έχει σπίτια. Για τον pityian σε πρώτη φάση δεν ξέρω αν είναι εφικτό διοτι έχει σπίτια μπροστά. Δεν θυμάμαι προς kernel 2 αν έχω επαφή. Οταν ανεβώ θα τα κοιταξω και θα μιλήσουμε. Βασικά δεν είμαι τελείως άσχετος απο ασύρματα, ξέρω 5 βασικά. Όχι σαν εσάς αλλα... κάτι γίνεται. Ξέρω και τον Μιχάλη Πελ, είχαμε δουλέψει μαζί για λίγο καιρό πριν μερικά χρόνια σε ενα μαγαζι με υπολογιστές. Λες μόνο με grid ε? Yaggi δεν παίζει με την καμία?

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 09, 2007, 23:46:01 μμ »
Ααα παρα λίγο να το ξεχάσω. Διαθέτω και ένα offset πιάτο διαμέτρου 65cm από nova μπορεί να βοιηθήσει αυτο αν πάρω κάποιο feeder?

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 10, 2007, 00:47:03 πμ »
Baskin, βρήκα σε σχετικά οικονομική τιμή αυτή την κεραιούλα, τι λες κανει δουλειά? Αν μπορέσεις σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά και πές μου. Έχει και στα 16 dbi με κυκλικό ανακλαστήρα, καλύτερα η 24ρα ή μήπως είναι πολλά?

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 10, 2007, 00:57:28 πμ »
Νομίζω πως με το πιάτο και ένα feeder θα κάνεις δουλειά, σίγουρα καλύτερα από yagi. Μην αγχώνεσε και μην κάνεις καμιά βιαστική κίνηση-αγορά. Ο baskin θα σε βοηθήσει και θα σου βρει την καλύτερη λύση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 10, 2007, 01:04:01 πμ από petrogazz »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 10, 2007, 05:59:24 πμ »
Ααα παρα λίγο να το ξεχάσω. Διαθέτω και ένα offset πιάτο διαμέτρου 65cm από nova μπορεί να βοιηθήσει αυτο αν πάρω κάποιο feeder?

Το πιάτο είναι μια χαρά, του κοτσάρεις και ένα feeder και είναι άψογο. Feeder μπορώ να σου βρω και εγώ εάν θέλεις.

Παράθεση από: dimag
Baskin, βρήκα σε σχετικά οικονομική τιμή αυτή την κεραιούλα, τι λες κανει δουλειά? Αν μπορέσεις σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά και πές μου. Έχει και στα 16 dbi με κυκλικό ανακλαστήρα, καλύτερα η 24ρα ή μήπως είναι πολλά?

Δεν έβαλες link για να δω την κεραία. Η 24αρα δεν είναι πολλά γιατί θα βοηθήσει στην λήψη, αλλά θα πρέπει να βάλεις συσκευή που μπορεί να κατεβάσει ισχύ στα 0db, δηλαδή το Dlink που έχεις δεν κάνει. Βάλε μου link για την κεραία να την δω.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 10, 2007, 14:27:42 μμ »
Συγνώμη φίλε, εχεις τα δικια σου. Ferimax ειναι grid.... -> http://www.ferimex.com/en/product.php?Antenna_ISM_24 Και σκέφτομαι για grid γιατι σε περίπτωση που θα μπει ιστός τι κάνουμε με το πιάτο? οεο?

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 11, 2007, 00:57:13 πμ »
Η Ferimex είναι αξιοπρεπής κεραία και θα κάνεις δουλειά με αυτήν. Βέβαια είναι λίγο μεγάλη. Το πιάτο είναι πιο μικρό και εάν το στηρίξουμε σωστά (αντηρίδες και καλός ιστός) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Και η 16db πάντως αν θες κάτι μικρότερο θα σου κάνει την δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 11, 2007, 12:58:27 μμ »
Ooook! Thanks baskin.Tin 24db tin exw vrei 80 apo ellada me ena grigoro psaksimo. Kali timi einai? An exeis kati fthinotero yp opsin sou proteine mou se parakalo. Thelo na arxizo na proetoimazomai siga siga na ksero poso tha vgei to mali. Ektos apo tin keraia kai ta aparaitita kalodia koutia gia ap kai istous, tha xreiasto kati allo?

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 11, 2007, 20:33:51 μμ »
Μπορείς να πάρεις αυτήν:

http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_40&products_id=323

Είναι εξίσου καλή και αρκετά φθηνότερη.

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό, αλλά αν χρειαστεί κάτι θα το βρούμε και εδώ στην Σύρο (καλώδια κλπ.)

• Μέλος ΑΔΚΥ
  • Μύγα
  • Θα πάρω τα βουνά!
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 11, 2007, 21:57:40 μμ »
Μπορείς να πάρεις αυτήν:

http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_40&products_id=323

Είναι εξίσου καλή και αρκετά φθηνότερη.

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό, αλλά αν χρειαστεί κάτι θα το βρούμε και εδώ στην Σύρο (καλώδια κλπ.)

Σωστή επιλογή, έβαλα την προηγούμενη βδομάδα σε έναν προσωρινό client μια ίδια και είναι μια χαρά σε link πολλών χλμ. Να διαβάσεις καλά τις οδηγίες συναρμολόγησης.

Αποσυνδεδεμένος RpMz

• Κουνούπι
  • *
    • PowerTeamz Node
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 11, 2007, 22:09:20 μμ »
Είναι λίγο μεγάλη σε μέγεθος, αλλα κάνει πολύ καλα την δουλειά τις!
AWMN/SouthEastAttica (Keratea)
AWMN NodeID:8602
Cy NodeID:15

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 12, 2007, 02:56:14 πμ »
Thanks paidia! Na ste kala! Tha rikso ena vlefaro kai tha do. AA epi eykairias.. isto pou prostheteis kommatia kai ton megaloneis, pou exei syro kai sxetka fthino?