Αποστολέας Θέμα: Joomla  (Αναγνώστηκε 823 φορές)

anargi

• Επισκέπτης
Joomla
« στις: Ιούνιος 11, 2007, 06:23:36 πμ »
Προσπαθώ εδώ και μέρες να εγκαταστήσω στο σύστημά μου τη Joomla.Την κατέβασα από εδώ http://www.joomla.org/ αλλά αδυνατώ να κάνω οτιδήποτε με το αρχέιο που κατέβασα.Από yast δεν την έβρισκε.Σε windows χρησιμοποιούσα της Macromedia το Dreamweaver αρκετα καλό αλλά για windows.Είπα λοιπόν να βρω κάτι αντίστοιχο για την SuSe και μέχρι να καταλάβω ότι αυτός ο ιστότοπος είναι φτιαγμένος από joomla  έπαθα πλάκα.Εψαξα λίγο και είδα ότι παίζουν αρκετά  template και άλλα πολλά.Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος??Δίαβασα το install αλλά δεν τα καταφερα.Πιο πολλύ μιλούσε για το Lamp παρά για το πως θα εγκαταστήσεις την Joomla.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2008, 19:21:42 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: Joomla
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 11, 2007, 06:28:54 πμ »
Είναι το joomla και όχι η joomla. ;)

Πήγαινε στο http://www.myjoomla.gr και κατέβασε την έτοιμη ελληνική έκδοση. Εκεί θα βρει και οδηγίες για την εγκατάσταση.

To joomla είναι CMS (content management system) δεν είναι εφαρμογή web development (με την κοινή έννοια) όπως το Dreamweaver.

Σε γενικές γραμμές θα χρειαστεί να έχεις εγκατεστημένα στο μηχάνημα σου apache (που να δουλεύει), MySQL και PHP. Μετά φτιάχνεις μία βάση στην MySQL για το joomla, αποσυμπιέζεις τα αρχεία που θα κατεβάσεις στο root φάκελο του apache (συνήθων /var/www) και είσαι έτοιμος.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 30, 2008, 19:39:26 μμ »
Παράθεση
Σε γενικές γραμμές θα χρειαστεί να έχεις εγκατεστημένα στο μηχάνημα σου apache (που να δουλεύει), MySQL και PHP. Μετά φτιάχνεις μία βάση στην MySQL για το joomla, αποσυμπιέζεις τα αρχεία που θα κατεβάσεις στο root φάκελο του apache (συνήθων /var/www) και είσαι έτοιμος.

Τα έκανα αυτά,μου ζήτησε και για λόγους ασφάλειας να σβήσω το installation.

Όταν γράφω http://την ip μου εδώ/Joomla/administrator/index.php μου εμφανίζει  να εισάγω username και password και ακριβώς από πάνω μου εμφανίζει το εξής μήνυμα:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/Joomla/configuration.php:2) in /var/www/Joomla/libraries/joomla/session/session.php on line 407

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/Joomla/configuration.php:2) in /var/www/Joomla/libraries/joomla/session/session.php on line 407

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/Joomla/configuration.php:2) in /var/www/Joomla/libraries/joomla/session/session.php on line 410

Κατά το δεύτερο βήμα της εγκατάστασης εκεί που κάνει και τον έλεγχο αν όλα καλά μου εμφάνησε
το  configuration.php Εγγράψιμο  με το εξής μήνυμα:

Μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση, αφού η διαμόρφωση θα εμφανισθεί στο τέλος ολοκληρωμένη, και θα χρειάζεται, σε ένα επιπλέον βήμα, να την αντιγράψετε και να την ανεβάσετε στο server. Με ένα κλικ στην περιοχή κειμένου, επιλέγετε όλον τον κώδικα και τον επικολλάτε σε ένα νέο αρχείο που θα το ονομάσετε configuration.php και θα το ανεβάσετε στο φάκελο του joomla!

Και στο τέλος της εγκατάστασης έκανα copy to κώδικα που μου είχε, τον  επικολησα σε ενα αρχειο και το ονόμασα configuration.php και τον έβαλα στο φάκελο του Joomla.

Όταν πάω όμως να βάλω username &  password δεν με αφήνει και πετάει και το παραπάνω μήνυμα.

Καμιά βοήθεια?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2008, 19:43:54 μμ από anargi »

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 30, 2008, 21:49:03 μμ »
Ανέβασε το configuration.php να το δούμε. Αν έχει password μέσα, βάλε αστεράκια (***).

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 30, 2008, 21:52:46 μμ »
ok

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 30, 2008, 22:13:20 μμ »
Σβήσε την κενή γραμμή στην αρχή του αρχείου (Line 1) και ξαναδοκίμασε.

anargi

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 30, 2008, 22:39:47 μμ »
Η κενή γραμμή ήταν το πρόβλημα τελικά.Δούλεψε μια χαρά.thanks :D