Αποστολέας Θέμα: VoIP Server (Asterisk)  (Αναγνώστηκε 3783 φορές)

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • Φύλο: Άντρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
Απ: VoIP Server (Asterisk)
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 31, 2011, 12:25:19 μμ »
Κάνω πειράματα με μία VOIP συσκευή. Την έχω συνδέσει σε ένα sip πάροχο (viva.gr). Επειδή υποστηρίζει και άλλους παρόχους (μάλλον μόνο για εισερχόμενα), ποιο καλό παιδί θα μου θυμίσει τις ρυθμίσεις για το δικό μας sip server, γιατί δεν θυμάμαι την τύφλα μου;

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 31, 2011, 21:35:55 μμ »
Credentials thymasai?

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 11:33:58 πμ »
Credentials thymasai?

Κάτι θυμάμαι, θα τα βρει ο Μιχάλης αν κάνω λάθος, στα υπόλοιπα τι βάζουμε;

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 13:31:10 μμ »
Credentials thymasai?

Κάτι θυμάμαι, θα τα βρει ο Μιχάλης αν κάνω λάθος, στα υπόλοιπα τι βάζουμε;

Βασικά το μόνο που χρειάζεται είναι η ΙΡ του Server και το Username-Password που σου έχει δώσει ο Μιχάλης. Και από τη στιγμή που δέχεται μόνο εισερχόμενες από άλλους παρόχους λογικά δεν θα χρειαστείς και dialplan, εκτός και αν ισχύει το αντίθετο. Ποιά συσκευή έχεις και πειραματίζεσαι, αν μπορέσω να χαζέψω λίγο τις ρυθμίσεις της από κάνα screenshot;

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 21:26:38 μμ »
Μια level1 VOI-7100. Κάνει κάτι κολλήματα αλλά σε γενικές γραμμές δουλεύει. Θα βρεις το manual στο site της Level1.

Για dialplan αργότερα, προσωρινά την χρησιμοποιώ με την viva.gr.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 01:00:48 πμ »
Από όσο είδα στα πεταχτά, θα πρέπει από το κεντρικό menu της συσκευής να πας στο Sip Settings -> Service Domain Settings και εκεί θα πρέπει να ορίσεις τα στοιχεία της Viva στο Realm 1 (που αύτό λογικά το έχεις έτοιμο), και στο Realm 2 (που δέχεται μόνο εισερχόμενες απ' ότι λέει) αυτά του CyWN: στα Display name (αυτό ότι και να βάλεις στο αλλάζει ο server με αυτό που έχει ορισμένο αυτός) User Name και Register Name βάλε το Username του VoIP account (ίδιο με τον αριθμό που θα σε καλούν), ακολουθεί το password, Domain Server: 10.215.0.97. Αν δεν συνδεθεί δοκίμασε να βάλεις και Proxy Server: 10.215.0.97:5060, το outbound proxy άστο κενό. Λογικά θα λειτουργήσει με αυτό το configuration. Όποτε θες, αν δεν έχεις άλλο τρόπο, πες μου να κάνουμε καμιά δοκιμαστική κλήση (στείλε μου και τον VoIP αριθμό σου).

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 19:41:58 μμ »
Αφού βγάλαμε μία σχετική άκρη (thanks dimag  ;) ), να ρωτήσω το εξής:

Γίνεται να έχουμε πολλαπλές συσκευές register με το ίδιο account και να βαράνε και οι δύο (π.χ.) ταυτόχρονα. Με την viva.gr, κάνω register και το κινητό μου (sip για android) και ενώ μπορεί να κάνει εξερχόμενες, τις εισερχόμενες τις τσιμπάει το σταθερό (VOI-7100).

Με τον δικό μας sip server δεν έχω δοκιμάσει.

Αποσυνδεδεμένος dimag

• Μύγα
  • **
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 20:08:46 μμ »
Αφού βγάλαμε μία σχετική άκρη (thanks dimag  ;) ), να ρωτήσω το εξής:

Γίνεται να έχουμε πολλαπλές συσκευές register με το ίδιο account και να βαράνε και οι δύο (π.χ.) ταυτόχρονα. Με την viva.gr, κάνω register και το κινητό μου (sip για android) και ενώ μπορεί να κάνει εξερχόμενες, τις εισερχόμενες τις τσιμπάει το σταθερό (VOI-7100).

Με τον δικό μας sip server δεν έχω δοκιμάσει.

Απ' ότι θυμάμαι πρέπει να γίνεται. Τώρα δεν θυμάμαι αν "τσιμπάει" τις εισερχόμενες μόνο το σταθερό, ή αν βαράνε και τα δύο (έχω την εντύπωση ότι βαράνε και τα 2 χωρίς να βάζω και το ερι μου στη φωτιά).

Αποσυνδεδεμένος baskin

• Διαχειριστής
  • Μπάμπουρας
  • VoIP 5281010005
    • Στο Επισκοπείον
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 02, 2012, 20:17:00 μμ »
Θα σε πάρω κάνα απόγευμα για δοκιμή (τώρα κοιμάται ο μικρός). Αν παίξει με τον δικό μας, θα κάνω trouble ticket στην viva.gr  8).